Rimac je pune dvije godine radio na prezentaciji o privlačenju autoindustrije

Autor: Poslovni.hr/H , 26. lipanj 2019. u 08:54
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prezentacija koju Mate Rimac planira pokazati premijeru Andreju Plenkoviću u petak tijekom posjeta Svetoj Nedjelji pripremala se godinu dana, još godinu dana upotpunjavala i usavršavala da bi sada bila spremna za predstavljanje vrhu izvšne vlasti, piše u srijedu Večernji list.

Intencija je pokazati na koji se način u Hrvatskoj može pokrenuti ozbiljna autoindustrija, odnosno takva kakva bi se mogla okarakterizirati pojmovima poput "serijski". Motivacija je kod Mate Rimca i njegove momčadi činjenica da je Hrvatska danas među rijetkim zemljama koja nema automobilsku industriju na razini većoj od namjenske proizvodnje određenih komponenti iako se radi o uglednim automobilskim kompanijama.

U Rimac Automobilima kažu će da Andreju Plenkoviću i njegovim ministrima predočiti model u kojem će se raditi o realnim mogućnostima s obzirom na naše uvjete. 

"Vjerujemo da i Hrvatska ima potencijal za stvaranjem okruženja koje će privući velike proizvođače, kao i dobavljače i prateće industrije. U petak ćemo visokim dužnosnicima Vlade i premijeru Andreju Plenkoviću predstaviti studiju koju smo pripremali dvije godine te konkretne smjernice i sljedeće korake za privlačenje autoindustrije u Hrvatsku", kažu u Svetoj Nedjelji za Večernji list u srijedu.

Dnevnik dodaje da će događaju biti nazočni zamjenik predsjednika Izvršnog odbora Porschea Lutz Meschke te izvršni dopredsjednik Hyundai Mortor Groupa za proizvode i strategije Thomas Schemera. Oba su gosta ovdje, kažu u Rimac Automobilima, da podrže njihovu inicijativu i podijele svoja iskustva u ulaganja u našoj zemlji.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Iskreno se nadam da ce vlastodrsci ozbiljno shvatiti ovog mladog covijeka. Autoindustrija i dalje nema premca kada pricamo o ulaganjima velikih kompanija u gospodarstvo jedne drzave.
Svaka njemu cast na pripremi prezentacije, uz sve obaveze koje ima, ali ne razumijem zasto premijeru i ministrima netko treba crtati nesto sto je “prosto ko pasulj”?
Odavno je vec trebalo osnovati “Ministarstvo investicija”, angazirati 100 najboljih prodavaca, pravnika i ekonomista koji bi vukli investitore za rukav i pomagali im sa papirologijom…ali nije to bitno.

New Report

Close