Riječki Vargon prodan austrijskom Wienerbergeru

Autor: Josipa Ban , 09. lipanj 2022. u 22:00
Vargon zapošljava oko 250 radnika, a prošle je godine ostvario promet od 24,4 milijuna eura/PD

Riječki Vargon, koji je osnovan 1990., zapošljava oko 250 radnika, a prošle je godine ostvario promet od 24,4 milijuna eura.

Wienerberger, austrijski proizvođač građevinskog materijala kupio je riječku obiteljsku tvrtku Vargon, jednog od vodećih regionalnih proizvođača plastičnih cijevi i spojeva.

Ovom akvizicijom, čija se cijena ne navodi, austrijski Wienerberger, koji već godinama ima podružnicu u Hrvatskoj, širi svoju ponudu sustava plastičnih cijevi i rješenja za kućne instalacije.

“Time dosljedno slijedimo našu strategiju održivog rasta s fokusom na inovacije i lokalnim stvaranjem dodane vrijednosti. U Vargonu smo našli partnera čija se kultura poslovanja, kao i Wienerbergerova, temelji na vrijednostima poštovanja i povjerenje”, rekao je Heimo Scheuch, predsjednik Uprave društva Wienerberger AG.

Inače, riječi Vargon, koji je osnovan 1990., zapošljava oko 250 radnika, a prošle je godine ostvario promet od 24,4 milijuna eura. Goranu Brašniću, dosadašnjem direktoru i većinskom vlasniku Vargona, nakon ove prodaje ostaje 20 postotni udjel u kompaniji.

“Drago mi je da smo u Wienerbergeru našli strateškog partnera koji kao globalno poduzeće nudi inovativan i širok asortiman za cjelovito rješenje kod vodovodnih i kanalizacijskih sustava te infrastrukturna rješenja i s kojima ćemo našem poduzeću ubuduće osigurati održiv daljnji razvoj”, ističe Brašnić.

Preuzimanjem Vargona austrijski Wienerberger stječe i vlastitu proizvodnu lokaciju u Hrvatskoj čime jača svoju nazočnost u jugoistočnoj Europi. To će im omogućiti da iz regionalne proizvodnje opskrbljuju hrvatsko, ali i tržište jugoistočne Europe.

Transakcija će biti obavljena u 2022. ovisno o potrebnim protumonopolskim odobrenjima i ispunjenju ostalih preduvjeta, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close