Rekordna godina za Span, neto dobit skočila 113 posto

Autor: Josipa Ban , 28. veljača 2023. u 22:00
Nikola Dujmović, predsjednik Uprave Spana/T. Miletić/PIXSELL

Najviše su rasli prihodi od usluga s visokom dodanom vrijednošću.

Najbolje poslovne rezultate u povijesti poslovanja ostvarila je lani Span Grupa. Nerevidirani financijski rezultati pokazuju da su im prihodi u odnosu na 2021. rasli 8% te su iznosili 829,7 milijuna kuna, dok je neto dobit rasla 113% na 50,7 milijuna kuna.

Iz Spana poručuju da su, unatoč izazovnim geopolitičkim i tržišni okolnostima, 2022. zaključili rastom svih ključnih poslovnih pokazatelja. Najviši su rast prihoda ostvarile usluge s visokom dodanom vrijednošću.

40

posto rastao je broj zaposlenih u Span Grupi

Jedini pad zbog Ukrajine
Prihodi iz područja Razvoj softvera i poslovnih rješenja rasli su 62% (72,1 milijun kuna), oni iz područja Infrastrukturne usluge, Cloud i Cyber Security 49% (123,5 milijuna kuna), dok je Upravljanje servisima i tehnička podrška rasla 35% (127 milijuna kuna).

Jedini pad prihoda, i to 7% ostvaren je u području Upravljanje softverskom imovinom i licenciranjem, području u kojem Span ostvaruje daleko najveće prihod, a koji su 2022. iznosili 506,6 milijuna kuna.

Ovo je smanjenje prouzročio, objašnjavaju iz Spana, pad prihoda na tržištu Ukrajine gdje je Spanovim korisnicima Microsoft omogućio besplatno korištenje proizvoda i usluga do kraja 2022.

Financijski rezultati pokazuju da Span većinu prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima – čak 68%. Najviši su pak rast prihoda u 2022. ostvarili na domaćem tržištu, i to 32%, a slijedi tržište SAD-a s rastom od 19%.

Veliki rast zaposlenih
”Okolnosti koje su nas pratile u 2022. postavljale su izazove, ali i stvarale nove poslovne prilike. Bila je to godina u kojoj smo odradili neke od najvećih projekata u povijesti Spana.

Tijekom 2022. u Spanu smo zaposlili čak 228 novih kolega i u novu godinu ušli kao tim koji broji više od 800 zaposlenika. Strateški ostajemo usmjereni na rast usluga s visokom dodanom vrijednošću s fokusom na područja clouda i cyber securityja”, istaknuo je Nikola Dujmović, osnivač i predsjednik Uprave Spana. 

Komentirajte prvi

New Report

Close