Rekonstrukcija od 22 milijuna kuna: U obnovljenoj Pazinki opet se posluje i proizvodi

Autor: Poslovni.hr , 15. svibanj 2017. u 08:32
Foto: ritosa.com

Glavni projektant bila je tvrtka Gortan projekt (projektantica Manuela Gortan), a glavni izvođač radova građevinska tvrtka Mipcro iz Ivanca.

Novouređeni poslovni prostori tvrtke Brati Ritoša, koja se bavi (vele)prodajom i proizvodnjom opreme za poljoprivredu, vrt i građevinarstvo, te zaštitne opreme, svečano su u subotu otvoreni u bivšoj tvornici Pazinka.

Čast da prereže svečanu vrpcu dana je istarskom županu Valteru Flegu, dok su mu sekundirali suvlasnici, braća Adriano i Edi Ritoša. Uslijedio je obilazak velebnog zdanja na dva kata koji se prostire na čak 10.600 četvornih metara zatvorenog prostora i još četiri tisuće četvornih metara otvorenog prostora, gotovo trećina nekadašnje Pazinke.

Kako piše Glas Istre, uglavnom se radi o nepreglednim skladištima, brojnim uredima i pokojoj proizvodnoj hali. Rekonstrukcija tvornice koštala je 22 milijuna kuna, a dijelom je financirana zajmom poslovne banke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Glavni projektant bila je tvrtka Gortan projekt (projektantica Manuela Gortan), a glavni izvođač radova građevinska tvrtka Mipcro iz Ivanca.

Komentirajte prvi

New Report

Close