Rastu zbog ubrzane digitalizacije naše javne uprave

Autor: Ana Blašković , 05. svibanj 2022. u 22:00
Saša Bilić, predsjednik Uprave APIS IT-ja/P. Macek/PIXSELL

Informatička tvrtka APIS IT završila je 2021. godinu s 348,6 milijuna kuna prihoda uz 7,7 postotni rast profita na godišnjoj razini.

Informatička tvrtka APIS IT završila je 2021. godinu s 348,6 milijuna kuna prihoda uz 7,7 postotni rast profita na godišnjoj razini.

Kompanija je naglasila da je lani zadržala “trend rasta svih poslovnih pokazatelja koji traje od 2017.”, no nisu naveli postotak povećanja prihoda te iznos neto dobiti. Iz APIS IT-ja ističu da je porast prihoda pratilo i zapošljavanje pa je krajem prošle godine u kompaniji bilo 499 zaposlenih čime su “učvrstili poziciju druge po veličini softverske tvrtke u zemlji”.

Navode da su mjere konsolidacije donijele veću produktivnost uz istodobno povećanje vlastitih kapaciteta. Investicijski ciklus financiran je “iz vlastitih sredstava te je obuhvatio kupnju poslovne zgrade, modernizaciju podatkovnog centra u sjedištu tvrtke i akviziciju podatkovnog centra na drugoj lokaciji”.

O kojim se konkretnim brojkama o vrijednosti ulaganja radi, iz APIS-a ne otkrivaju. Kažu tek da su uspostavom podatkovnih centara proširili krug klijenata te u segmentu smještaja IT opreme i podataka usluge nude i privatnom sektoru.

Predsjednik Uprave Saša Bilić rekao je da su poslovni rezultati za 2021. “odraz ubrzane digitalizacije javne uprave u Hrvatskoj kroz nacionalne ili projekte financirane iz EU-a te kapacitete kompanije da ih realizira”.

Komentirajte prvi

New Report

Close