Radnicima Adriadiesela isplaćeno pola plaće za siječanj, sudbina tvrtke još upitna

Autor: Agencija VLM , 07. travanj 2014. u 13:53
Foto: Dominik Grguric/PIXSELL

Navodno su predstavnici ruskih partnera najavili dolazak na razgovor s Karlovačkom bankom.

Radnici su na svojim radnim mjestima, no sudbina tvrtke i dalje je neizvjesna. Zaključak je to nakon posljednjih događanja vezanih uz karlovački Adriadiesel.

"Zasad kao jedinu pozitivnu stvar možemo reći kako je zaposlenicima isplaćeno pola plaće za siječanj. O drugim procesima vezanim uz budućnost Adriadiesela nažalost malo znamo", rekao je Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske, te objasnio:

"Čuli smo priče kako više novca u tvrtku nije stiglo jer je gospodin Končar iz Jadranskih ulaganja u inozemstvu. Navodno je gradnja koja je dogovorena za Brodotrogir prolongirana za rujan, pa tako i njihova obaveza da uplate dio iznosa".

Navodno su i ruski partneri najavili dolazak i razgovor s čelnicima Karlovačke banke oko poslova za tamošnje tržište. Osim toga, postoji mogućnost da se neke stvari riješe i ako tvrtka uđe u proces predstečajne nagodbe.

No, sve to još je obavijeno velom tajne i nikakvih konkretnih podataka niti u sindikatu, niti među radnicima nema, rekao je Vuljanić.

Nakon što su dobili pola plaće za siječanj radnicima se formalno duguje plaća i pol. To je znatno bolja situacija nego na početku štrajka. Ipak, svi su svjesni kako je izlazak iz krize još dalek i mukotrpan posao.

Zato nitko nije spreman na preuranjene zaključke.

"Dobro je što je radnicima isplaćen dio potraživanja i što oni rade. Nadamo se da će se sve odvijati u pozitivnom smjeru. Ipak, naš predsjednik jasno je rekao da ako se ne ispoštuju naši zahtjevi, štrajk nastavljamo", zaključio je Vuljanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close