Radnici karlovačkog Adriadiesela ovoga tjedna ponovno neće raditi

Autor: Agencija VLM , 06. svibanj 2014. u 15:42
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Ovoga puta iz pogona u Mrzlom Polju odlaze svi radnici, a tjedan dana bez posla bit će im plaćen u 100-postotnom iznosu.

Radnici karlovačkog Adriadiesela ovoga tjedna ponovno neće raditi. Ipak, za te dane bit će plaćeni u 100-postotnom iznosu, dok će se o sudbini tvrtke ponovno razgovarati idućeg ponedjeljka.

Dio je to zaključaka nakon održanog procesa mirenja. Radnici su tako svoju letvicu strpljivosti pomaknuli za još jedan tjedan.

Nakon štrajka i prosvjeda u Zagrebu, slučaj Adriadiesel ovime dobiva još jedan nastavak. Mnogima su oči uprte u Karlovačku banku, ali i kakav će napokon stav zauzeti Danko Končar, čija su Jadranska ulaganja jedan od najznačajnijih dioničara.

–Ovoga puta dogovoreno je da će kod kuće tjedan provesti svi radnici. U tih sedam dana očekujemo neke konkretnije akcije vezane, prije svega, na tender sa Rusima. Osobno smatram da je taj posao ključan za budućnost tvrtke.

No, hoće li do ikakvog dogovora doći nemam konkretnijih informacija – ocjenjuje situaciju Dragutin Vuljanić, regionalni povjerenik Sindikata metalaca za Karlovačku i Sisačko-moslavačku županiju.

Ukoliko ne dođe do nikakvih značajnih pomaka zatražit će se otvaranje predstečajne nagodbe. Osnovna želja zaposlenika Adriadiesela je naplata svojih potraživanja.

Trenutačno im se duguje pola plaće za siječanj, ali i sve naredne.

–Problem je što se u predstečaju mogu naplatiti do tri zaostale plaće. No, u ovom slučaju i taj rok se polako probija, a radnici nikako ne žele ostati bez onoga što su već zaradili – zaključuje Vuljanić.

Komentirajte prvi

New Report

Close