‘Još jedna tvrtka pala je u tišini’

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2019. u 11:01
Foto: Međimurske novine

Oko 230 djelatnica tvornice obuće Meiso-a otišlo je u ponedjeljak na svoje novo radno mjesto u malosubotičku srodnu tvrtku Haix.

U Goričanu ostaje svega 20-tak radnika koji, navodno, čekaju otpremnine, piše Vlasta Vugrinec za Međimurske novine.

Oni koji su se odlučili na prelazak u novo poduzeće, kažu, mogli su birati žele li raditi u Maloj Subotici ili u Prelogu gdje se otvorio privremeni pogon u iznajmljenim prostorima bivšeg Betexa.

– U principu za nas se ništa ne mijenja, pojasnila je jedna od radnica. Prvih 6 mjeseci dobivat ćemo istu plaću kao i u Meiso-u a potom, kako se tko pokaže. I ne samo to, ponudili su nam i 3000 kuna potpore, odmah prvi tjedan jer, naravno, zbog blokade računa Meiso-a, plaće za rujan tko zna kad ćemo vidjeti.

Doduše, direktorica Snježana Dominić, prijavila je radnička potraživanja Agenciji za radnička potraživanja koja osigurava minimalac.

Kako bilo da bilo, iako imaju osigurani novi posao i nitko neće završiti na ulici, radnici kažu kako su ipak ljuti i ogorčeni jer su ostali sami bez riječi od svog vlasnika te da je još jedna međimurska firma “pala u tišini”, pišu Međimurske novine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

U Santiagu su ljudi otisli na ulice zbog povecanja cijena javnog prijevoza. Kod nas se na povećanje široke palete režija i vodenih izmišljotina čkomi i sliježe ramenima. Mi smo ljuti i razočara

New Report

Close