Puna knjiga narudžbi, prihod rastao 22 posto

Autor: Darko Bičak , 23. srpanj 2019. u 14:01
Tvrtka kontinuirano provodi modernizaciju/Davor Puklavec/PIXSELL

Vrijednost narudžbi u prvih šest mjeseci iznosila je 769 milijuna kuna.

Tvrtka Končar – distributivni i specijalni transformatori (D&ST), ostvarila je u prvom polugodištu ukupni prihod od 548,7 milijuna kuna, a što je rast od 22 posto u odnosu na isto razdoblje lani kad je ostvareno 449,6 milijuna kuna, stoji u financijskom izvješću tvrtke na Zagrebačkoj burzi.

U prvom polugodištu 2019. ostvarena je dobit prije oporezivanja od 28,2 milijuna kuna, a što je rast od 23 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

 

604 zaposlenih

imala je ova tvrtka za proizvodnju transformatora

Dobit nakon oporezivanja iznosi 23,1 milijun kuna i veća je za 23 posto od lani. Podaci iz konsolidiranog nerevidiranog financijskog izvještaja Končara D&ST pokazuju da je na dan 30. lipnja 2019. godine vrijednost ugovorenih poslova ove tvrtke 769 milijuna kuna, a što je rast od 14 posto u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosila 674 milijuna kuna.

Na kraju razdoblja tvrtka je imala 604 zaposlenika, a u odnosu na njih 561 u istom razdoblju lani. Uprava u izvještaju opće stanje grupe Končar D&ST stabilnim. Napominje da se kontinuirano provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti grupe Končar D&ST na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close