PSK utrkama konja napada Super Sport

Autor: Darko Bičak , 22. listopad 2012. u 22:01
Novu uslugu predstavio je Dario Fruk, direktor za razvoj proizvoda Prve sportske kladionice/PIX

Zbog umreženog sustava igranja hrvatski kladioničari moći će računati na milijunske jackpotove na oklade u konjičkom sportu.

Prva sportska kladionica (PSK) pokušat će ojačati svoju konkrentnost na domaćem tržištu sportskih kladionica ponudom stvarnih konjičkih utrka iz Švedske. Budući da u Hrvatskoj ne postoji konjički sport na vrhunskoj razini, održe se dvije-tri priredbe godišnje, PSK je sklopio sporazum sa švedskim kladioničarskim divom ATG-om koji je u ovom biznisu od 1974. godine. Šveđani su oko sebe okupili partnere iz 19 zemalja svijeta, a najnoviji član "obitelji" je Hrvatska.

Jackpot od 38 milijuna

"Švedska uz Veliku Britaniju, Francusku i Italiju ima najrazvijeniju mrežu klađenja na konjička natjecanja u Europi. Ta zemlja raspolaže sa 37 hipodroma na kojima se održi tisuću mitinga godišnje s više od četiri tisuće utrka. To konkretno znači da se svakog dana u godini, osim na Badnjak, održi desetak utrka koje možemo ponuditi našim igračima", kazao je Dario Fruk, direktor za razvoj proizvoda u PSK. Dodao je da je ovo prvi put da je neka hrvatska kladionica ponudila svojim igračima ovakvu uslugu – klađenje na stvarne utrke, za razliku od animiranih koje postoje u ponudi domaćih kladionica. Konjičke utrke iz Švedske će se u PSK-ovoj mreži poslovnica, kao i na online servisu, naći već ovog tjedna kada će biti omogućeno uplatiti novac na trinaest različitih oklada. Od proteklog vikenda i Hrvati su u igri za jackpot ATG-a od 38 milijuna kuna, kazali su iz PSK-a. Fruk pojašnjava da je princip jednostavan, igrači iz 19 zemalja se klade u jedinstvenom sustavu na jedan događaj, poput EuroLotta, što znači da su jackpotovi mnogo viši nego što bi bio slučaj da je riječ samo o jednoj zemlji, npr. Hrvatskoj. Tako je već ovog tjedna u jednoj od najpopularnijih oklada u ATG sustavu, V75, koja podrazumijeva pogađanje pobjednika za čitavi tjedan, moguće i u hrvatskom PSK-u osvojiti jackpot od 38 milijuna kuna. Ovaj sustav omogućava da hrvatski igrači pogađanjem četiri-šest pobjednika dnevno osvoje i do tri milijuna kuna. Kako je odnos hrvatske kune i švedske krune gotovo indentičan, 1 kuna = 0,9 kruna, isti je i omjer dobitka u matičnoj Švedskoj kao i Hrvatskoj.

Tržišni udio

PSK je druga po veličini hrvatska sportska kladionica s prošlogodišnjim prihodom od 140,2 milijuna kuna. Ispred nje je samo Super sport s gotovo 400 milijuna. Iako o tome decidirano u PSK-u nisu željeli govoriti, uvođenjem konjičkih utrka, kao novog proizvoda na hrvatskom tržištu, pokušat će uzeti još pokoji dio tržišnoga kolača. Iako smo pokušali doznati i od ostalih kladionica planiraju li uvrstiti u ponudu žive konjičke utrke, sami ili u suradnji s vanjskim partnerom, nije bilo komentara.

Samo četiri hipodroma

Povećan interes za uzgojem konja

U Hrvatskoj udruzi kasača (HUK) očekuju da će klađenje na konjičke utrke podignuti opći interes za ovim sportom. Danijel Botić, glasnogovornik HUK-a, navodi da se u 18 zemalja Europe, u kojima postoji klađenje, okreće 13,7 milijardi eura godišnje, od čega se 25 posto vrati u razvoj tog sporta. U Švedskoj je uz konje ukupno vezano gotovo 100.000 radnih mjesta. Hrvatska ima tri-četiri tisuće trkaćih konja i četiri hipodroma.

Komentirajte prvi

New Report

Close