Promjene u Gumiimpexu: Kirić u NO, direktori Jelčić i Hren

Autor: Poslovni dnevnik , 26. veljača 2023. u 22:00
Obitelj Damira Kirića i obitelj Canjuga ostali su manjinski vlasnici, a većinski je finski KJK Fond III/G. Stanzl/PIXSELL

Nastavak je to promjena koje su rezultat ulaska u kompaniju novog većinskog vlasnika, finskog KJK Fonda III koji je većinski vlasnik Gumiimpexa postao u listopadu 2021.

Damir Kirić, dosadašnji direktor jednog od najuspješnijih varaždinskih poduzeća koje zapošljava 400 ljudi, prelazi u Nadzorni odbor kompanije.

Nastavak je to promjena koje su rezultat ulaska u kompaniju novog većinskog vlasnika, finskog KJK Fonda III koji je većinski vlasnik Gumiimpexa postao u listopadu 2021., a cijena transakcije nije bila navedena.

Ovom investicijom obitelj Kirić i Canjuga ostali su manjinski vlasnici. Novi većinski vlasnik, KJK, objavljeno je tada, upravlja fondovima čija neto vrijednost imovine prelazi 600 milijuna eura, a svoja ulaganja usmjerava na jugoistočnu Europu i baltičke zemlje.

Poslovnu odluku prodaje većinskog vlasništva Kirić, čiji je otac Rudolf 1970. osnovao tvrtku koja se danas bavi proizvodnjom gumeno-tehničkih proizvoda, obnovom guma te recikliranjem otpadnih guma, objasnio je željom za dodatnim jačanjem, razvojem te širenjem kompanije. U 2021. ostvarili su 65 milijuna eura prihoda.

Zajedničkom odlukom većinskog vlasnika i obitelji Kirić, Damir Kirić prelazi s mjesta predsjednika Uprave i direktora na poziciju zamjenika predsjednika u Nadzornom odboru.

“U cilju što uspješnije tranzicije vlasništva i upravljanja društvom Gumiimpex-GRP, transakcijom iz 2021. je bilo dogovoreno da Damir Kirić ostaje u vlasničkoj strukturi kao suvlasnik te da će u jednogodišnjem razdoblju poslovnim iskustvom, radom i vođenjem društva kao direktor pomoći da se promjena vlasništva uspješno provede i to tako da se osigura kontinuitet poslovnih aktivnosti i ojača sigurnost svih zaposlenika”, stoji u dopisu tvrtke Gumiimpex. Na njegovu poziciju dolaze Ante Jelčić i Ivica Hren. 

Komentirajte prvi

New Report

Close