Promjene na čelu Hrvatskih duhana

Autor: Poslovni.hr , 22. srpanj 2014. u 16:29
Mirko Boic, Photo: Dragutin Santosi/Vecernji list

Odlukom Nadzornog odbora Hrvatskih duhana došlo je do promjene na čelu tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe.

Odlukom Nadzornog odbora Hrvatskih duhana došlo je do promjene na čelu tvrtke koja posluje u sastavu Adris grupe. Dosadašnji direktor Mirko Bojić sporazumno napušta kompaniju a funkciju direktora od 1. rujna preuzet će Zlatko Pleša, dosadašnji voditelj odjela prodaje Hrvatskih duhana, priopćeno je iz kompanije. 

Mirko Bojić dugogodišnje iskustvo u proizvodnji duhana stječe od 1979. u tadašnjem Kombinatu Kutjevo. Ulaskom Rovite Kutjevo u poslovni sustav TDR-a (današnje Adris grupe) 1996. godine, preuzima funkciju direktora, a nakon što su 2003. utemeljeni Hrvatski duhani, najprije obnaša dužnost zamjenika direktora. Na funkciju direktora Hrvatskih duhana prelazi 2006. godine i uspješno je obnaša do danas. Za to vrijeme dao je golem doprinos razvoju primarne proizvodnje duhana uspješnom suradnjom s predstavnicima domaće i strane agronomske znanosti i struke o duhanu, prije svega, partnerskim odnosom s kooperantima Hrvatskih duhana u Podravini i Slavoniji.

Nastojanjima direktora Bojića, s ciljem stalnog proširenja proizvodnje duhana, poboljšanja kakvoće, povećanja prinosa i smanjenja troškova proizvodnje, uspješno su započeti i značajne rezultate već pokazuju brojni važni projekti. Osobito stvaranje novih kultivara duhana, zamjena skupih fosilnih goriva u sušnicama za duhan višestruko jeftinijim energentom kao što je to drvna biomasa i navodnjavanje proizvodnih površina pod duhanom, što je rezultiralo gotovo dvostruko većim prinosima duhana koji danas iznose gotovo 4 tisuće kilograma po hektaru.

Dipl.ing. agronomije, Zlatko Pleša, na novu dužnost prelazi 1. rujna 2014. s dosadašnje pozicije voditelja sektora prodaje Hrvatskih duhana. Karijeru u proizvodnji duhana započinje 1991. u Virdžiniji d.d. gdje od 1999. radi kao voditelj vlastite proizvodnje duhana, da bi utemeljenjem Hrvatskih duhana 2003. godine pa do danas radio na poslovima voditelja sektora prodaje.

Komentirajte prvi

New Report

Close