Hrvatska tvrtka napravila električnu čistilicu koja jednim elementom odskače od konkurencije

Autor: Darko Bičak , 26. veljača 2020. u 13:57
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tvrtka koja zapošljava 409 radnika, zadnjih godina ostvaruje veliki rast te su 2019. završili s 170,8 milijuna kuna prihoda.

Hrvatska tvrtka Rasco iz Kalinovca kod Đurđevca bavi se proizvodnjom komunalne opreme, ponajprije one za održavanje prometnica i čišćenje snijega, a u svom sektoru spada u europski Top5. Nakon što su krajem prošle godine predstavili svoju novu kompaktnu komunlanu čistilicu Lynx, koja je u potpunosti proizvod hrvatske pameti i tehnologije, jučer su iz Uprave Rasca najavili da je pred završetkom i njihov projekt električne verzije ovog samohodnog stroja. eLynx će biti premijerno predstavljen u svibnju na specijaliziranom sajmu u Münchenu, a do kraja godine se očekuje i njegovo pojavljivanje na tržištu. Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rasca, ističe da će eLynx imati bateriju koja će mu omogućiti autonomiju 10-12 sati, a što je trenutno karakteristika koju ne nudi nitko od konkurencije.

Rasco, koji zapošljava 409 radnika, zadnjih godina ostvaruje veliki rast te su 2019. završili s 170,8 milijuna kuna prihoda, a što je bilo 13 posto više u odnosu na godinu prije. Imaju asortiman od 70-ak proizvoda koje isporučuju u 40 zemalja svijeta. Prošle godine su isporučili oko 1500 proizvoda svojim kupcima, a znimljivo je da se njihovim ralicama održavaju aerodromi u Münchenu i Istanbulu u zimskim uvjetima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close