Procjena i razvoj talenata ključ su rasta poslovanja i optimizacije troškova u novom tehnološki orijentiranom društvu

Autor: Promo , 20. travanj 2022. u 22:00
Foto: Getty Images

Specijalizirane tvrtke kao i manji HR odjeli unutar određenih kompanija sve veću pozornost stavljaju na brzi, učinkoviti i analitički postavljen selekcijski proces jer je cijena pogrešnog zapošljavanja sve veća.

Ljudski potencijali svake tvrtke predstavljaju njenu najvažniju konkurentsku prednost. To ponajprije vidimo danas u okolnostima gdje tržište rada ne isporučuje potrebne količine radnika za pojedine industrije što predstavlja vrlo ograničavajući faktor poslovanja i rasta.

Specijalizirane tvrtke kao i manji HR odjeli unutar određenih kompanija sve veću pozornost stavljaju na brzi, učinkoviti i analitički postavljen selekcijski proces jer je cijena pogrešnog zapošljavanja sve veća.

Poslodavci se nalaze pred izazovom da osmisle kreativno rješenje za privlačenje željenih kandidata kao i za praćenje uspješnosti postojećih zaposlenika. Rješenje tih izazova uvelike definira i budućnost poslovanja.

Očekivanja kandidata su velika. Ne samo u smislu financijske ponude, već u vidu cjelokupnog odnosa od procesa selekcije, onboardinga pa do dugoročnog i kontinuiranog plana razvoja tvrtke i zaposlenih.

Stvaranje učinkovitog tima kompetentnih zaposlenika može isporučiti eksponencijalnu vrijednost organizaciji zbog značajne razlike u izvedbi što dovodi do sve češćeg korištenja vanjskih konzultanata ili specijaliziranih testova u procesu selekcije i razvoja.

U ManpowerGroup Hrvatska, kroz suradnju s ekspertima i psiholozima unutar specijaliziranog tima sestrinske tvrtke Assert International, stvaramo analitički i činjenični pristup strategiji ljudskih potencijala.

Da bi kreirali prijedloge koji zaista mogu pomoći klijentima, neophodno je da imamo pouzdane i provjerene tržišne informacije do kojih dolazimo kontinuiranim praćenjem i istraživanjem tržišnih trendova i sistematskom analizom svih relevantnih makro i mikro faktora.

Isti rezultati se onda nadopunjuju specijaliziranim uslugama prepoznatih automatiziranih testova osobnosti kao i konzultacijama s iskusnim ekspertima, najčešće psiholozima koji uz analizu metričkih podataka daju analitički osvrt i plan razvoja strategije novih ili postojećih timova.

Kroz aktivan i nepristran pristup optimizaciji svih organizacijskih procesa vezanih za ljudske resurse na integrativan način, daju se prijedlozi i rješenja koji će na jedinstven način obuhvatiti sve aspekte selekcije i procjene kandidata, paketa kompenzacija i beneficija te plan profesionalnog razvoja zaposlenih.

Efikasan timski rad i timsko funkcioniranje utječu na posvećenost, retenciju i postignuće zaposlenih, kao i na profitabilnost i cjelokupne biznis rezultate, te su neophodni za kontinuirani uspeh organizacije. Kako od pojedinaca i njihovih različitih preferencija, perspektiva, vještina i iskustva, kao i navika u ponašanju formirati uspješnu cjelinu?

Jedno od rješenja leži u odabiru adekvatnog alata procjene koji pruža detaljnu analizu tima i odgovara na pitanje – koje su snage i slabosti pojedinaca i kako tim funkcionira kao cjelina.

Testovi (Harrison Assessments, SHL, Great People Inside, Genos) koje koristimo te dodatna analiza tima psihologa pružaju dubinsko razumijevanje interakcija u timu i uvid u to kako ponašanje svakog pojedinca doprinosi ili otežava postizanje timskih ciljeva, a sve u cilju kreiranja agilnih kompanija konkurentnih na tržištu.

organizator
pod pokroviteljstvom
glavni partner
partneri

New Report

Close