Pročitajte što je HG Spot napisao u očitovanju Burzi

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2013. u 15:14
HG Spot (Željko Lukunić/PIXSELL)

Točna je informacija da je na Skupštini vjerovnika odobrena prodaja udjela u duštvu HG SPOT NEKRETNINE d.o.o…

HG Spot očitovao se danas na upit Zagrebačke burze. Odgovor na upit Burze prenosimo u cijelosti:

Točna je informacija da je na Skupštini vjerovnika odobrena prodaja udjela u duštvu HG SPOT NEKRETNINE d.o.o.. Točna je informacija da su HG SPOT NEKRETNINE d.o.o. vlasnik HG SPOT INFORMATIKE d.o.o. koja trenutačno posluje kao i navedeni prihod. Oglas za prodaju udjela društva HG SPOT NEKRETNINE d.o.o. objavljen je u javnom glasilu, dakle  sukladno odluci skupštine i kao takav dostupan javnosti. Prikupljaju se najpovoljnije ponude, te konačna vrijednost udjela ovisi o tržišnom interesu i stvarnim ponuđačima. Konačnu odluku o prihvaćanju ili neprihvaćanju mogućih ponuda donositi će odbor vjerovnika.

Za potpunu infromaciju na vrijednost udjela HG SPOT NEKRETNINA d.o.o. koji su predmet prodaje, a HG SPOT INFORMATIKA d.o.o. je samo jedna pozicija u imovini društva čiji se udjeli prodaju, bitno utječe pravna pozicija, odnosno izloženost HG SPOT NEKRETNINA s osnova sudužništva i založnog dužništva po kreditima prema Zagrebačkoj banci d.d. Utvrđena tražbina banke u stečajnom postupku HG SPOT d.d. u stečaju je 243 mil.kuna, pri čemu je ista osigurana samo nekretninomposlovnim prostorom u Osijeku površine 219 metara kvadratnih, procjenjene vrijednosti 2.3 mil.

Navedena činjenica da HG SPOT d.d. u stečaju nema značajne imovine te da će se banka namiriti samo u neznatnom iznosu u odnosu na tražbinu, nesporno upućuje da će doći do naplate banke iz imovine HG SPOT NEKRETNINA a i iz upisanog založnog prava na nekretnini u Zagrebu, Av. Dubrovnik 46 ( založna prava upisana u zemljišnim knjigama zk.ul.958 ko.Zaprudski otok ). Visina temeljnog kapitala društva HG SPOT NEKRETNINE od 51.5 mil.kuna odnosi se na unos predmetne  nekretnine ( opterećene založnim pravima) u temeljni kapital društva čiji se udjeli prodaju.

Nadalje prema zatečenoj dokumetaciji odnosno statičkoj procjeni vrijednosti udjela HG SPOT INFORMATIKE d.o.o. iz veljače 2012.godine, na bazi podataka društva na dan 31.12.2012., udjeli društva HG SPOT INFORMATIKA d.o.o. procjenjeni su na iznos od 167.270,18 kn. Prema informacijama uprave društva HG SPOT INFORMATIKA d.o.o. i dostupnoj bilanci ( završni račun za 2012. godinu još nije izrađen) društvo ne posluje u vlastitim prostorima te nema značajne imovine osim imovine vezane uz poslovanje ( potraživanja, zaliha trgovačke robe ). Također društvo nema potreban kreditni rejting kod banaka, unutrašnjih rezervi koje bi omogućile amortiziranje rizika od promjene troškovne strukture poslovanja u slučaju prodaje bazične nekretnine u vlasništvu HG SPOT NEKRETNINA koja lokacija ima značajan udio u ostvarenim prihodima. U dostupnoj privremenoj bilanci društva nisu iskazana rezerviranja ( vrijednosno usklađenje imovine) vezana uz iskazivanje za moguće rizike naplate potraživanja kao i rizika vezanih uz tehnološko zastarijevanje zalihe trgovačke robe a što bitno utječe na konačni poslovni rezultat društva u poslovnoj godini.

Prema podacima uprave društva a u okolnostima nemogućnosti pribave bankarskih garancija i kreditnog zaduženja, uredno poslovanje sa najznačajnijim dobavljačima vezano i uz osobna jamstva. Dakle, složena pravna pozicija prethodno opisanih društava ima bitan utjecaj na daljnje poslovanje društva HG SPOT NEKRETNINE d.o.o. i povezanog društva koja obavlja djelatnost HG SPOT INFORMATIKE d.o.o. u smislu niza nepredvidljivih rizika koji bi daljnjem poslovanju mogli nastupiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close