Radnički predstavnici Petrokemije poslali Milanoviću dopis

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2013. u 13:26
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Radnički predstavnici Petrokemije d.d. Kutina poslali su dopis predsjedniku Vlade.

Radnički predstavnici Petrokemije d.d. Kutina poslali su dopis predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću vezano za promjene u Upravi Petrokemije.

U dopisu traže da se još jednom razmotri odluka Vlade RH od 10. siječnja 2013. godine o smjeni tri člana Uprave Petrokemije i imenovanju novih članova Uprave.

"Mi, dolje potpisani članovi Nadzornog odbora Petrokemije, smatramo da prilikom odlučivanja o ovom pitanju, na žalost, niste imali sve potrebne i relevantne informacije nužne za donošenje odluke koja bi išla u prilog  boljem i uspješnijem poslovanju Petrokemije. Uvjereni smo kako su tada Vam dosutpne informacije bile nedovoljno utemeljene i sasvim sigurno nepotpune za donošenje odluke koja bi mogla imati dalekosežne i loše posljedice", stoji u dopisu koji u cijelosti možete pročitati u prilogu.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Od 2007-2011 ukupan zbir dobiti je bio cca 240M Kn a gubitaka gotovo 500 m KN. Kako je moguće da direktor “zaradi” stan u Londonu uz takve gubitke tvrtke?
Zašto se ne preispita sva imovina svih direktora državnih tvrtki (naravno i njihove obitelji i djece)? Na prava pitanja se ne djeluje jer to nekome ne odgovara tko je na vlasti (neovisno o tome tko je na vlasti)

Još jedan od već poznatih populističkih pokušaja utjecaja na Vladu RH, da odustane od nečega što je već davno morala učiniti. U ovom trenutku me kao građana Kutine, ali i prije svega kao građana Hrvatske uopće ne iteresiraju imena i prezimena “odlazećih i dolazećih ” već suština u profesionalnom i zakonitom postupanju u ovom slučaju. A činjenice govore slijedeće:
1.Dolaskom na vlast nove, na žalost ili sreću – vidjet ćemo, političke opcije na nivou države, Uprava društva i NO su bili DUŽNI SVOJ MANDAT STAVITI NA RASPOLAGANJE – A NISU !!!
2.U prvom je kvartalu 2012, gubitak u poslovanju dao naslutiti negativne trendove koji su se i po polugodišnjem intervalu i obistinili gubitkom od cca 50 miliona kuna. NO ne poduzima nikakve korake, iako je to po zakonu i svojim ovlastima bio dužan ( potpisani članovi su i tada članovi NO a prvo potpisani i Predsjednik !!! ). U novom ” revidiranom ” NO potpisani članovi su i dalje članovi NO i zadržavaju ” kontinuitet “.
3.NO prihvaća rezultat poslovanja za 9.mjeseci 2012 i NIŠTA !? ne poduzima, iako se negativan trend nastavlja i dostiže za taj period gubitak od preko 90 milijuna kuna.
4.I konačno kad je taj gubitak, na koncu 2012 godine dostigao vrijednost od oko 180 milijuna kuna ( svi ovi podaci su javno dostupni u izvještajima HANFE i BURZE i nije potrebno koristiti tajne kanale kako bi do njih svaki građanin Hrvatske došao – dakle nema pete kolone ), Vlada kreće u akciju i poduzima legitimne korake, NADAM SE DA ĆE IH PODUZETI DO KRAJA I ŠTO PRIJE KAKO BI SE OVA TVORNICA SPASILA OD LATERGIJE I KONAČNOG PROPADANJA !!!
Za gospodu potpisnike pisma i sve one koji ih podržavaju:
Ultimativan razlog NO, da sukladno svojim ovlastima i zakonskoj odgovornosti predloži Vladi RH SMJENU CIJELE UPRAVE je bio rezultat poslovanja za 9. mjeseci i da, ako Vlada tako ne postupi dadu neopozive ostavke.
Nisu učinili ni jedno ni drugo i zato sada SNOSE PUNU ODGOVORNOST.
Danas, nakon privremenog negativnog godišnjeg rezultata od cca 180 milijuna kuna, ( a sve je u najvećoj mogućoj mjeri posljedica loše poslovne i posebno proizvodne politike – analiza proizvodnje-zastoja-gubitka-potrošnje energenata i sl., dijelom i cijena plina, ali ne kako se kaže i najglavnija ) izostanak bilo kakovih korektivnih mjera, počev od mjera štednje, do mjera kriznog poslovanja, odgovornost kako na Upravi društva tako i na NO je takova, da ako NO želi biti vjerodostojan MORA predložiti SMJENU CIJELE UPRAVE, UVOĐENJE KRIZNOPG POSLOVANJA i POSTAVLJANJE KRIZNOG MANAGEMENTA, kao i PONAOSOB preispitati “DOPRINOS” svakog svog člana nastaloj situaciji.
U kontekstu navedenog ” pismo predsjedniku vlade ” je gruba manipulacija i populizam u najgorem mogućem smislu. Iako bi za ovo vrijedila uobičajena kršćanska- “oprosti im bože jer neznaju što čine!” – ovdje ista ne vrijedi jer
navedeno petrokemiju vodi u stagnaciju i sporu ali konačnu propast.

svakako treba inzistirati da član Uprave mora imati stan u Londonu, koji mora biti stečen na pošten način, što ne podrazumijeva podnošenje nikakve dokumentacije, nego je dovoljna samo izjava vlasnika [emo_smijeh][emo_plazi]

New Report

Close