Primo kupio Imobiliju Tehno za 199 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 18. kolovoz 2022. u 07:00
Akvizicijom su preuzeli portfelj poslovnih i logističkih nekretnina od ukupno oko 15.000 kvadrata/Shutterstock

U poslu teškom 198,95 milijuna kuna ovo društvo, koje je u vlasništvu AZ ‘mirovinca’, preuzelo je tvrtku Imobilia Tehno Tri.

Tek nešto više od godinu dana otkad su ljetos izlistani na Zagrebačkoj burzi, nekretninska kompanija Primo Real Estate finalizirala je drugu akviziciju na domaćem tržištu. U poslu teškom 198,95 milijuna kuna ovo društvo, koje je u vlasništvu AZ ‘mirovinca’, preuzelo je tvrtku Imobilia Tehno Tri.

U jučerašnjoj obavijesti na Zagrebačkoj burzi vodstvo Primo Real Estatea pojašnjava kako su tim manevrom preuzeli komercijalne nekretnine ukupne površine od oko 15.000 kvadrata na tri lokacije u Zagreb, a portfelj se sastoji od dvije uredske zgrade i jedne nekretnine sa skladišnim i uredskim prostorima.

“Akvizicija je daljnji korak u razvoju Primo Real Estatea, usklađen s poslovnom strategijom, kojom se značajno povećava broj komercijalnih nekretnina u portfelju”, poručili su iz kompanije napominjući kako, nakon prve kupnje logističko – distributivnog centra Sv. Helena, Društvo ovom transakcijom ulaže prvenstveno u uredske poslovne prostore, čime se diversificira struktura nekretnina pod upravljanjem.

Inače, operacije Primo Real Estatea uslijedile su nakon što je AZ-društvo za upravljanje mirovinskim fondovima krajem 2020. godine dokapitalizirao društvo M7 Primo s 161 milijun kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close