Prima izlaže na najvećem svjetskom sajmu namještaja u Kölnu

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2013. u 12:17
Prima u Kolnu

Prima namještaj je najveći hrvatski predstavnik na ovom najznačajnijem godišnjem svjetskom okupljanju proizvođača namještaja.

Proizvođač namještaja i veliki hrvatski izvoznik, Prima namještaj, predstavlja svoje proizvode na najvećem svjetskom sajmu namještaja, IMM Cologne 2013, koji se do 20. siječnja održava u Kölnu. Prima namještaj je najveći hrvatski predstavnik na ovom najznačajnijem godišnjem svjetskom okupljanju proizvođača namještaja, ističe se u priopćenju Prime.

Prima namještaj ima osam tvornica smještenih u Hrvatskoj, BIH i Sloveniji te vlastitu maloprodajnu mrežu od 47 salona u Hrvatskoj i 4 u Makedoniji. U priopćenju se navodi i da 20% prihoda Prima grupa ostvaruje u izvozu. Svoje proizvode Prima namještaj izvozi u Veliku Britaniju, Belgiju, Nizozemsku, Luksemburg, Njemačku, Austriju, Švicarsku, Francusku, Češku, Slovačku. Za 2013. godinu u Prima namještaju planiraju širenje maloprodajne mreže u zemljama Europske unije te daljnje iskorake na nova tržišta. Prima trenutno zapošljava 1850 zaposlenika, a u planu su i nova zapošljavanja u sklopu daljnjeg širenja poslovanja.

Na samostalnom štandu Prima se u Kölnu međunarodnoj publici predstavlja s novim proizvodima iz svog asortimana. Radi se o tapeciranom namještaju i masivnom namještaju. „Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim nastupom na sajmu u Kölnu koji je, kao i prethodnih godina, ispunio naša očekivanja. Predstavili smo više od trideset novih artikala, vlastite proizvodnje, kojima smo proširili postojeći asortiman. Vjerujemo da hrvatski proizvodi mogu konkurirati na svjetskom tržištu te očekujemo proširenje postojećih ugovora na nove proizvode, kao i privlačenje novih kupaca.“, kazala je Gordana Pušetić, direktorica Prima namještaja.

Međunarodnom sajmu namještaja IMM Cologne 2013 najveći je svjetski sajam namještaja čiji se izložbeni prostor proteže na preko 230 000 metara četvornih, a na njemu sudjeluje više od 1200 izlagača iz 50 zemalja. Očekuje se da će ga posjetiti oko 120 000 posjetitelja, kao i svi bitni subjekti u svijetu namještaja i dizajna jer kao prvi sajam u godini, kojim tradicionalno započinje nova godina u industriji proizvodnje namještaja, određuje trendove sljedećih nekoliko mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close