Prihodi Peveca rasli 26 posto, pripremaju se za uvrštenje na službeno tržište ZSE

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2016. u 11:58
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iznimno smo zadovoljni rastom i razvojem kompanije te vjerujemo da će nam izlazak na Službeno tržište ZSE dati mogućnost da u skorije vrijeme napravimo i dodatan iskorak te postanemo regionalni lider, istaknuo je predsjednik Uprave Pevec d.d. Darko Šket.

Tvrtka Pevec d.d. priprema se za uvrštenje dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Tome svakako prethode dobri rezultati poslovanja. Unatrag četiri godine otkako je Pevec d.d. izašao iz stečaja tvrtka je udvostručila prihode, a kontinuirani rast prihoda i dobiti koji je u lanjskoj godini iznosio čak 61% više nego godinu prije. U prva pak, četiri mjeseca ove godine prihodi rastu 26%.

Dionicama Društva se trenutno trguje na multilateralnoj trgovinskoj platformi Zagrebačke burze te je temeljem odluke Glavne skupštine društva od 01. lipnja 2016. godine Društvo pokrenulo proces uvrštenja na Službeno tržište ZSE. Uvrštenje dionica očekuje se u trećem kvartalu 2016. godine te je Društvo za provedbu procesa angažiralo financijskog savjetnika Interkapital vrijednosni papiri d.o.o. te pravne savjetnike Žurić i partneri. Pevec već sada ima preko 1.000 dioničara te Menadžment Društva smatra kako će uvrštenje dionica u viši segment trgovanja omogućiti široj investicijskog zajednici ulaganje u dionice Društva, osnažiti korporativni profil, povećati transparentnost poslovanja te omogućiti nove načine financiranja rasta i razvoja poslovanja.

"Smatramo da je uvrštenje na Službeno tržište iznimno bitan korak za daljnji razvoj Peveca i jedan od ključnih elemenata za stvaranje dugoročne vrijednosti za sve naše dioničare. Iznimno smo zadovoljni rastom i razvojem kompanije te vjerujemo da će nam izlazak na Službeno tržište ZSE dati mogućnost da u skorije vrijeme napravimo i dodatan iskorak te postanemo regionalni lider ",  istaknuo je predsjednik Uprave Pevec d.d. Darko Šket. 

Podsjetimo, Pevec d.d. danas ima 20 prodajnih centara diljem Hrvatske te gotovo 1400 zaposlenih. Tvrtka intenzivno radi na automatizaciji i informatizaciji, a u tijeku je uvođenje Business Intelligence sustava, a nedavno su uvedeni i Category management te se radi na razvoju EDI sustava elektroničkog potpisivanja računa.

Komentirajte prvi

New Report

Close