Poznata dividenda koja ide dioničarima Mon Perina

Autor: Suzana Varošanec , 19. lipanj 2023. u 10:54
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima društva koji su na dan 23. lipnja 2023. upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva.

Turistička kompanija Mon Perin sa sjedištem u Balama u Istri, prema jednoglasnoj odluci dioničara na Glavnoj skupštini društva održanoj 16. lipnja isplatit će dioničarima dividendu u iznosu od 0,18 eura po dionici iz zadržane dobiti iz poslovnih godina 2019. i 2021., objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze.

Pravo na isplatu dividende pripada svim dioničarima društva koji su na dan 23. lipnja 2023. upisani kao dioničari u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Datum od kojeg će se trgovati dionicom Mon Perina bez prava na isplatu dividende je 21. lipnja (ex date), i kako se navodi u obavijesti dividenda će biti isplaćena 14. srpnja.

Također su na isti način – jednoglasno,  a bez ijednog protuprijedloga donesene sve odluke prema utvrđenim prijedlozima od strane Uprave i Nadzornog odbora društva sadržanim u pozivu za Glavnu skupštinu. To znači da su sa 100 posto glasova za donesene i predložene odluke o zamjeni dionica s nominalnim iznosom u dionice bez nominalnog iznosa te usklađenju temeljnog kapitala društva sa Zakonom o uvođenju eura smanjenjem temeljnog kapitala, kao i o prijelazu dionica društva iz segmenta Službeno tržište Zagrebačke burze u segment Redovito tržište Zagrebačke burze. Isto tako je i dobit Mon Perina koja je u iznosu od 3,195 milijuna eura (24,079 milijuna kuna) ostvarena u 2022. odlukom dioničara raspoređena u zadržanu dobit.

Grupa je inače izradila petogodišnji plan poslovanja tijekom kojeg planira utrošiti ukupno oko 40 milijuna eura u razvoj kamping resorta i to povećanjem broja luksuznih mobilnih kućica, razvojem infrastrukture te generalnim dizanjem kvalitete ponuđenih usluga. Prvi ciklus investicije u visini od oko 7 i pol milijuna eura pokrenut je za sezonu 2022., te uključuje prenamjenu dijela kampa u luksuznu zonu s 15 mobilnih kućica s vlastitim bazenima, dodatni bazen s toboganom u sklopu tematskog vodenog parka Paleo Park, 10 mobilnih kućica od 42 m2 sa jacuzzijem nasuprot Paleo Parka, preuređenje 110 parcela za kampere s kompletnom infrastrukturom, te druge zahvate u vidu poboljšanja usluge.

Komentirajte prvi

New Report

Close