Povijesna promjena u Hrvatskoj pošti: Nakon 120 godina tvrtka mijenja sjedište

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2023. u 10:17
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gradnja ovog novog sortirnog centra započela je s polaganjem kamena temeljca u svibnju 2017.

Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu, od 8. rujna, novo sjedište tvrtke HP – Hrvatske pošte d.d. premješteno je u Veliku Goricu, točnije u Nacionalni skladišno-sortirni centar u Poštanskoj ulici 9.

Ovom promjenom sjedišta tvrtke nakon 120 godina, formalno završava jedno važno povijesno razdoblje u hrvatskom poštanskom sustavu, ističu predstavnici Hrvatske pošte.

Gradnja ovog novog sortirnog centra započela je s polaganjem kamena temeljca u svibnju 2017., a službeno je otvoren u rujnu 2019. Centar se prostire na parceli od 70.200 m2, a kompleks obuhvaća površinu od 38.200 m2 koja uključuje sortirnicu, visoko regalno skladište, poštansku i paketnu logistiku, IT i podatkovni centar te podršku poslovanju.

“Nemoguće je zamisliti promjene u potrošačkim navikama i rast internetske trgovine bez suvremene poštanske i logističke infrastrukture. Investicijom u vrijednosti od 50 milijuna eura izgrađen je najsuvremeniji logistički centar u ovom dijelu Europe, što označava početak nove ere za Hrvatsku poštu, pišu 24 sata. Promjena sjedišta služi kao formalna potvrda novog razdoblja poštanskih i logističkih usluga u Hrvatskoj”, ističu predstavnici Hrvatske pošte.

Komentirajte prvi

New Report

Close