Posmrtnoj pripomoći 30 posto Bilić-Erića

Autor: Saša Paparella , 30. svibanj 2017. u 14:28
Dragica Žuljević prodala je svojih 54% udjela, iznos nepoznat, Foto: Pixsell

Menadžeri Matija Jozić i Slaven Petričević postali većinski vlasnici zaštitarske kuće koju vode.

Dosadašnja većinska vlasnica zaštitarske tvrtke Bilić-Erić d.o.o., Dragica Žuljević, prošli je tjedan u potpunosti isplaćena za svojih 54 posto udjela. Kupci 24 posto udjela su Matija Jozić, direktor i Slavko Petričević, prokurist Bilić-Erića – njih dvojica i ranije su držali važan udjel, a sada ukupno imaju 70 posto i većinski su vlasnici tvrtke iz Sesveta.

Prilika za podizanje prinosa

Dodatnih 30 posto udjela kupila je zagrebačka Posmrtna pripomoć, pa ta udruga sada drži 30 posto udjela zaštitarske tvrtke koja je 2015. s 86,9 milijuna kuna prihoda bila peti među zaštitarima, uz 5,4 milijuna kuna dobiti, a zapošljavala je 897 ljudi. Tvrtka već godinama stabilno posluje, po prihodima je stalno između četvrtog i šestog mjesta, uz jaku konkurenciju kao što su Sokol Marić, Securitas Hrvatska, Klemm sigurnost i državna AKD zaštita.

U Bilić-Eriću dobili smo potvrdu da su da su “u tijeku promjene u vlasničkim udjelima u Društvu Bilić-Erić d.o.o. “S obzirom na to da je taj postupak u tijeku o svemu ćemo Vas kvalitetno i detaljno moći izvijestiti tek tijekom idućeg tjedna”, navodi se u odgovoru.

Kako to da se Posmrtna pripomoć širi u sektor zaštitarstva? “Jednostavno zato jer negdje moraju uložiti depozite prikupljene od svojih 248.000 članova, pa pomno traže investicijske prilike za podizanje prinosa. Due dlligence pokazuje da je Bilić-Erić dobra i perspektivna tvrtka, prikladna za dugoročno ulaganje. Vidimo da manje tvrtke polako otpadaju, a na tržištu opstaju samo one najveće”, objašnjava motive osoba upućena u transakciju.

Imaju i štedionicu

Isplata je obavljena krajem prošlog tjedna, tako da je u sudskom registru u ponedjeljak kao suvlasnica još bila navedena Dragica Žuljević, supruga Vinka Žuljevića Klice, ubijenog u Sesvetama u svibnju 2015. Ubojica nije nađen, a obitelj je nedavno ponudila milijun kuna za relevantnu informaciju koja bi pomogla u rješavanju tog slučaja.

Posmrtna pripomoć osnovana je 1931. i danas ima više od 248.000 članova. Predsjednik Udruge je profesor Marko Sapunar, a tajnik Ninoslav Gabelica. Potonji je i direktor Gaj grupe, tvrtke u vlasništvu Posmrtne pripomoći, koja zadnjih godina ima prosječni prihod od 20 milijuna kuna i dobit od oko milijun kuna.     

Komentirajte prvi

New Report

Close