Posluju iznad očekivanja, čuvaju radna mjesta i osvajaju nova tržišta

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2018. u 10:15
Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Proizvodnja na oba Diljeva pogona i u Našicama nastavljena je tijekom cijele zime, što govori da prodaja ide jako dobro.

Poslovanje vinkovačkog proizvođača crijepa i opeke, Dilja d.o.o., s isturenim pogonom za proizvodnju opeke u Našicama, koji je prošle godine proslavio 95 godina postojanja, 2017. bilo je iznad svih očekivanja i, kako kaže direktor Dražen Ivezić, ostvaren je rast prodaje već četvrtu godinu zaredom, i to posebice na novim tržištima.

Najviše robe prodaju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali osvajaju i nova tržišta, poput Albanije i Kosova.

– Rast je posebno ostvaren na tržištima Slovenije, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Rumunjske, Bugarske, Kosova i Albanije koja nam je novo tržište otvoreno krajem 2016. U skladu s tim zabilježen je i rast prihoda i dobit iznad planirane. Naplata je također bila jako dobra pa smo uspješno izvršavali sve financijske obveze prema zaposlenima, prema dobavljačima i prema financijskim institucijama. Posebno valja istaknuti rast prodaje blok-opeke u Pogonu IGM Našice, koji je Dilj unajmio u postupku provedbe stečaja, gdje je zaposleno 40 radnika. Planiramo taj pogon kupiti u stečajnom postupku i nastaviti proizvodnju te sačuvati radna mjesta. Kada je o obujmu proizvodnje riječ, ostvarene su planirane količine uz činjenicu da se u proizvodnji u Pogonu 1, na Dilju, koristi nova sirovina, što je zahtijevalo prilagodbe u procesima sušenja i pečenja te nekoliko industrijskih proba koje su obavljene tijekom godine. Proizvodnja na oba Diljeva pogona i u Našicama nastavljena je tijekom cijele zime, što govori da prodaja ide jako dobro – kaže Ivezić. Dodaje kako je Dilj brojnim investicijama u posljednjih desetak godina dosegnuo razinu kvalitete koja zadovoljava sve europske norme te posjeduje najmoderniju tehnologiju za proizvodnju vrhunskog crijepa.

Komentirajte prvi

New Report

Close