Porsche došao do 24% u Rimcu, naručio razvoj serijskih komponenti

Autor: Lucija Špiljak , 09. ožujak 2021. u 07:03
Mate Rimac/LUKA STANZL/PIXSELL

Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. Rimčev tim udvostručio se na gotovo 1000 ljudi.

Porsche je u tvrtku Rimac Automobili uložio još 70 milijuna eura i povećao svoj udio u njoj s 15,5 na 24%. Iz Rimca kažu da se ovime osnažuje njihov položaj tvrtke za razvoj tehnologija i proizvodnju ključnih sustava za tržište e-vozila visokih performansi.

Od prvog Porscheovog ulaganja 2018. Rimčev tim udvostručio se na gotovo 1000 ljudi. “Naši projekti i naši dioničari su, i uvijek će biti, potpuno odvojeni, što nam omogućuje održavanje tajnosti informacija na koji se naši partneri oslanjaju, a nama omogućuje daljnju suradnju s mnogim proizvođačima automobila.

Partnerstvo s Porscheom pomaže Rimac Automobilima da se razvijamo i rastemo, što je korisno za sve naše klijente”, rekao je osnivač i izvršni direktor tvrtke Mate Rimac.

Zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche AG Lutz Meschke istaknuo je da su Mate Rimac i njegov tim ključni partneri koji ih mogu podržati u razvoju.

“Rimac je na dobrom putu da postane dobavljač prve razine za Porsche i druge proizvođače na području visokih tehnologija.

Porsche je Rimcu već predao prve narudžbe za razvoj visoko inovativnih serijskih komponenata. Pokazalo se da je naše ulaganje u poduzeće bilo ispravna odluka. Vrijednost Rimca višestruko se povećala od našeg početnog ulaganja”, istaknuo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close