Poljaci odustaju od ulaganja u Petrokemiju

Autor: Marija Brnić , 13. studeni 2017. u 14:01
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uoči skorog izdavanja novih dionica, grupacija Azoty oglasila se na burzi u Varšavi.

Jedan od zainteresiranih ulagača u kutinsku Petrokemiju, poljski proizvođač mineralnih gnojiva Azoty, povlači se iz daljnjeg postupka privatizacije.

O svom odustajanju poljska grupacija izvijestila je službeno putem burze u Varšavi, a kao razlog navode da su dodatne analize koje su proveli u Petrokemiji ukazale na rizike zbog kojih su spriječeni sudjelovati u daljnjem postupku stjecanja dionica hrvatske tvrtke.

Neslužbeno se čuje i kako je upravo Azoty bio zaslužan za produljenja rokova za predaju ponuda u proteklom razdoblju, te su, navodno, svoje sudjelovanje uvjetovali dodatnim zahtjevima, čije ispunjavanje nije bilo prihvatljivo. S ostalim investitorima koji su iskazali namjeru sudjelovanja u dokapitalizaciji, kako se neslužbeno čuje, danas će se održati razgovori u CERP-u, kako bi im se dalo dodatna pojašnjenja oko poslovnih planova, te oko samog postupka izdavanja.

Prema ranijim objavama, kandidati za ulaganje, osim Azoty-a, austrijski Borealis, pakistanska Fatima, PPD, Ina i još neki hrvatski fondovi, te među ostalim EBRD. Izdavanje novih 45 milijuna redovnih dionica vrijednih nominalno 450 milijuna kuna, uslijedit će odmah po odobrenju izvanredne skupština dioničara sazvane za 11. prosinca. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

.uložiti će drugi…

Zbog ovakvog “nedjelovanja” politika bi trebala i kazneno odgovarati.

Mislim, ako može vlasnik d.o.o.-a odgovarati za nesavjesno poslovanje, zašto politika ne bi mogla to isto?

Bogami Petrokemija je kroz par godina “posisala” lijepi postotak BDP-a… I nastavlja dalje..

Mafija je pobjedila po tko zna koji put! Sisanje proračuna se nastavlja….

New Report

Close