Podravkina tvornica Kalnik Varaždin, nakon modernizacije proizvodne linije ostvaruje rast u gotovo svim prerađenim kategorijama, što je rezultiralo i porastom plana cijele tvornice za 14 posto u odnosu na prošlu godinu. Dnevno se u tvornici prerađuje između 110 i 130 tona sirovina, a rekordna prerada očekuje se u proizvodnji ajvara, s obzirom da se planira preraditi čak 6.000 tona paprike. Proizvodnja ajvara trenutno je organizirana u četiri smjene, svih sedam dana u tjednu, kako bi se uspjelo preraditi što više paprike za ajvar, najpopularniji Podravkin proizvod iz kategorije prerađevina povrća te koji iz godine u godinu povećava svoju prodaju i zastupljenost na raznim tržištima diljem svijeta.
Od ostalog povrća proizvodnja cikle i paprike filet odvija se u dvije ili tri smjene, šest dana u tjednu, dok je prerada graška završena, a prerada krastavaca se privodi kraju. Ukupno je prerađeno 500 tona graška iz vlastite proizvodnje s polja iz okolice Koprivnice, dok će se ukupno preraditi oko 1.700 tona krastavaca. Do sada je otkupljeno još i 950 tona cikle, 830 tona paprike za ajvar, 90 tona patlidžana i 75 tona blagih i ljutih feferona.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu