Podravka modernizira tvornicu da stvori nove proizvode

Autor: Sergej Novosel Vučković , 08. lipanj 2021. u 11:34
Martina Dalić, predsjednica Uprave koprivničke kompanije

Kompanija je od Ministarstva poljoprivrede dobila 19,37 milijuna kuna bespovratnog novca iz EU fondova.

Podravkina tvornica Kalnik u Varaždinu ide u modernizaciju nakon koje će nastati i novi prehrambeni proizvodi.

Kompanija je od Ministarstva poljoprivrede dobila 19,37 milijuna kuna bespovratnog novca iz EU fondova, jer je projekt “Ulaganje u modernizaciju pogona za preradu voća i povrća, nove tehnologije i nove proizvode tvornice Kalnik” prošao na natječaju programa ruralnog razvoja za provedbu mjere 4.2.1.

Posao “težak” 40,6 milijuna kuna obuhvaća nabavu nove opreme i rekonstrukciju i sanaciju skladišta s prenamjenom u proizvodni prostor.

Nova oprema su linija za prihvat, preradu i aseptičko punjenje voća, nabavu dodatnih vakuumskih kotlova, sve da se povećaju proizvodni kapaciteti, a mijenjat će se i osuvremeniti i oprema za pakiranje.

Ovom investicijom uvode se novi proizvodi: džemovi, marmelade, ekstra džemovi, pekmez od šljiva, nove vrste ajvara, povrtni i voćni namazi, voćna punila i proizvodi u tzv. squeeze ambalaži.

U Kalniku se, inače, proizvodi i sterilizirano i pasterizirano povrće, senf, hren i marinade.

Ova ulaganja u varaždinsku tvornicu ciljaju, uz ostalo, postići ekonomije volumena u dijelu asortimana, čime će se povećati cjenovna konkurentnost Podravkinih proizvoda, na domaćem i inozemnim tržištima, ističu iz Podravke.

Komentirajte prvi

New Report

Close