Platforma za lakše kretanje i aplikacija za liječenje inkontinencije djece na daljinu

Autor: PD VL native tim , 23. studeni 2023. u 17:00
Aplikacija tima IDDI jedinstvena je/PD

Novčana potpora za razvoj aplikacije BeDry i platforme za najam vozila Roll+

Među deset ovogodišnjih dobitnika potpore “Pokreni nešto svoje”, koji potpomaže impact poduzetnike čiji projekti pozitivno utječu na društvo, našli su se dr. Slaven Abdović te tvrtka IDDI d.o.o.

Na sedmi natječaj ACT Grupe u partnerstvu s tvrtkom Philip Morris Zagreb prijavilo se čak 400 poduzetnika. Za 10 najboljih osigurano je bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 50.000 eura te šestomjesečna mentorsku podrška za razvoj poslovanja. Od početka programa Pokreni nešto svoje i u hrvatske poduzetnike, Philip Morris Zagreb uložio je više od 655 tisuća eura.

Dr. Slaven Abdović, pedijatar nefrolog nagrađen je za svoju BeDry aplikaciju, nastalu iz potrebe za uspješnijim i bržim liječenjem inkontinencije mokraće u djece i to pružanjem usluge personalizirane medicine na daljinu.

20

tisuća djece u Hrvatskoj u ovom trenutku ima neki oblik inkontinencije

Počeo kao online dnevnik

“Inkontinencija je nevoljni bijeg mokraće i jedan od najčešćih zdravstvenih problema s kojim se dijete može susresti. Jedno od četvero školske djece je u nekom trenutku imalo bijeg mokraće što ima negativan utjecaj na život djeteta jer su podložna stigmatizaciji vršnjaka. U ovom trenutku 20.000 djece u Hrvatskoj ima neki oblik inkontinencije, zbog čega će potražiti liječničku pomoć i ovaj problem je velik i nije adekvatno zbrinut”, rekao je dr. Abdović

BeDry je počeo kao online dnevnik mokrenja i pijenja kojim se može utvrditi uzrok bijega mokraće i bio je prvi alat koji je točno i automatski interpretirao dnevnik. Izvješće dnevnika su roditelji mogli podijeliti s liječnikom djeteta radi ciljanog liječenja. BeDry je tako povezivao roditelje djece i liječnike omogućavajući jednostavnu i automatsku dijagnostiku. Aplikacija je aktivna godinu dana i ima više od 400 korisnika s više od 550 ispunjenih dnevnika.

“Svoje znanje i iskustvo u liječenju inkontinencije mokraće prenio sam u BeDry aplikaciju. Na tom području sam provodio znanstvena istraživanja i uvodio nove metode liječenja s ciljem unapređenja zdravstvene skrbi. BeDry mi je olakšao kontakt s pacijentima, a i pacijentima sa mnom, te je omogućio roditeljima da imaju bolji uvid u zdravstveno stanje djeteta”, kaže dr. Abdović.

Dr. Slaven Abdović, kreator BeDryja/M. Habljak/PIXSELL

Planovi za daljnji razvoj su automatsko izdavanje preporuka liječenja na temelju unesenih podataka što će omogućiti personalizirano liječenje na daljinu. Korisnici će uslugu moći koristiti prije posjete liječniku jer se radi o promjeni i prilagodbi životnih navika za koje se pokazalo da imaju stopu uspjeha jednaku primjeni lijekova.

Ova digitalna usluga, koje će biti dostupna u bilo kojem trenutku bez prethodnog naručivanja kod liječnika, omogućit će uspješno liječenje inkontinencije iz udobnosti vlastitog doma. Među ovogodišnjim nagrađenima je i tvrtka IDDI d.o.o. sa svojom Roll+ platformom.

“Jedinstvena aplikacija gdje korisnici mogu pronaći sva dostupna vozila za najam te tako planirati kretanje bez mora različitih aplikacija i korištenja vlastitih prijevoznih sredstava, za bolju budućnost i čišći okoliš. Roll+ obitelj čine sva vozila s integriranim Rollboxom (jednostavan uređaj koji povezuje vozilo s Roll+ platformom te pretvara svako željeno vozilo u vozilo za automatizirani najam)”, kaže Ivan Šimatović, osnivač i izvršni direktor tvrtke zadužen za vođenje projekata i komunikaciju s klijentima.

Jednostavna i brza dijagnostika

BeDry je povezao roditelje djece i liječnike omogućavajući jednostavnu i automatsku dijagnostiku, a aplikaciju danas ima više od 400 korisnika.

Istaknuo je kako Roll+ platforma pruža korisnicima mogućnost odabira između više vozila te automatizirani najam i naplatu, a iznajmljivačima kontrolu i praćenje flote vozila, automatiziranu naplatu, statističke podatke i mnogo više. Poslovanje tvrtke sada je u potpunosti usmjereno B2B modelu, a u ponudi su električni romobili, električni bicikli i električni mopedi te punionice za navedena vozila.

“Trenutno dostupne mobilne aplikacije za najam vozila ograničene su na jednu vrstu vozila te je korisnik primoran koristiti velik broj aplikacija za kretanje. To iznajmljivačima ograničava vidljivost i dnevni broj potencijalnih korisnika. Kod manualnog iznajmljivanja vozila problem je velikog obujma papirologije i ljudstva što iziskuje velike troškove i oduzima puno vremena, a postojeći automatizirani sustavi najma vozila orijentirani su samo na velike flote vozila ili smart city projekte, zanemarujući manje iznajmljivače”, priča Šimatović.

Sustavom Roll+, tvrtka IDDI nudi jednostavno rješenje koje rješava sve te probleme, a tržišna prednost im je fleksibilnost sustava.

Idealno za turistička odredišta

“Imamo kupce koji nude najam vozila u turističkim mjestima za zabavu, koji iznajmljuju vozila klijentima radi obavljanja poslova dostave, a možemo ponuditi i sustav koji je prilagođen kupcima koji unutar tvrtke koriste svakodnevno vozila za prijevoz u poslovne svrhe, bez naplate krajnjim korisnicima ili kao dodanu vrijednost za svoje posjetitelje (hoteli, kampovi, apartmani, gradovi)”, pojašnjava Šimatović.

Tvrtka je započela poslovanje 2020. razvojem sustava Rolla te ga je plasirala 2021. na lokacije u Istri i okolici NP Plitvičkih jezera, kao najam u vlastitom aranžmanu u partnerstvu s camping resortima. Roll+ platforma svoj debi imala je 2022., a danas, godinu kasnije, sustav je integriran u vozila diljem cijele Hrvatske.

“Kupci su zadovoljni jer su mogli proširiti poslovanje na više lokacija i sve imati pod kontrolom. S obzirom na to da uz Rollbox koji se integrira u željena vozila, nudimo i punionice prilagođene određenom tipu vozila, potakli smo kupce da nam se vraćaju. Trenutno nam je najbolji marketing usmena preporuka kupaca”, ističe Šimatović.

Osnivače tvrtke IDDI čini grupa od sedam stručnjaka koji imaju znanje iz područja elektronike, mehatronike, strojarstva i drugih komplementarnih područja. Tim je od osnutka prošao mnoge edukacije, inkubatore, mentorstva od strane vrhunskih domaćih i stranih stručnjaka.

“Sve faze dizajna i proizvodnje radili smo sami te je iz toga proizašlo neprocjenjivo znanje i iskustvo jer ništa vas ne može naučiti bolje od vlastitih pokušaja i pogrešaka “, rekao je Šimatović.

* Sadržaj omogućio Philip Morris Hrvatska

Komentirajte prvi

New Report

Close