PlanRadar pomogao uštede na gradnji stadiona

Autor: Darko Bičak , 31. svibanj 2023. u 22:00
Projekt osječkog stadiona bio je posebno važan osnivaču tvrtke Domagoju Dolinšaku, strastvenom navijaču bijelo-plavih/D. Javorović/PIXSELL

Stadion će imati 13.005 sjedalica te 890 parkirnih mjesta.

Nogometni klub Osijek s novom sezonom dobit će najmoderniji stadion u Hrvatskoj, praćen trening kampom na površini od 15,3 hektara. Stadion će imati 13.005 sjedalica te 890 parkirnih mjesta.

Pri izgradnji stadiona posebno se vodilo računalo kako bi se zadovoljili visoki standardi kvaliteta UEFA 4 kategorije. Kako bi se osigurala visoka kvaliteta izvođenja radova, poštivali dogovoreni rokovi izgradnje kao i budžet, prilikom izgradnje je korištena digitalna platforma PlanRadar.

Hrvoje Sučić, nadzorni inženjer tvrtke Honcho koja je obavljala stručni nadzor, kaže da su s ovim softverom uštedjeli oko 45 minuta do sat vremena po jednom odlasku inženjera.

“S obzirom na to da odlazak inženjera u ured ili kontejner kako bi se neki nedostatak evidentirao iziskuje barem 45 minuta do sat vremena te uzmemo li u obzir prosječnu satnicu jednog inženjera dolazimo do uštede od 10 tisuća eura godišnje po inženjeru”, kazao je Sučić.

Iako je PlanRadar primjenjen na tisućama projekata diljem svijeta, projekt na osječkom stadionu ima posebnu važnost za Domagoja Dolinšeka, osnivača tvrtke PlanRadar, jer je rođeni Osječanin i strastveni navijač plavo-bijelih.

Komentirajte prvi

New Report

Close