PlanRadar iskoračio u Rumunjsku

Autor: Marina Biluš , 20. listopad 2021. u 22:00
Bojan Petković; rješenje PlanRadara trenutno koristi više od 13.000 korisnika/PIXSELL; PD

PlanRadar funkcionira u Cloudu pa se svi procesi mogu digitalno pratiti, od početne faze samog projektiranja do finalne predaje objekta.

Na krilima snažnog rasta primjene njihove inovativne platforme za potpunu digitalizaciju građevinskih procesa, hrvatsko-austrijski startup PlanRadar upravo je i službeno iskoračio na još jedno tržište – rumunjsko. Time je PlanRadar proširio impresivnu listu zemalja u kojima je dostupno njihovo rješenje, koje trenutno koristi više od 13.000 korisnika u više od 55 država.

“Rumunjska je izuzetno važno tržište za građevinsku industriju i proteklih godina kontinuirano raste. To je izazovno i kompetitivno okruženje u kojem je očit naglasak na održivo graditeljstvo što potvrđuje da je digitalizacija u tom smislu ključan proces”, poručio je povodom službenog lansiranja PlanRadar platforme za rumunjske korisnike suosnivač kompanije Ibrahim Imam.

Izazovi održivosti

Bojan Petković, direktor PlanRadara za SEE regiju napominje kako je europsko građevinsko tržište i s njime povezani sektori pod sve jačim pritiskom snažnog porasta cijena materijala, nedostatka stručne radne snage, ali i neprestane potrebe za prilagodbom na nove zahtjeve koje pred njega postavljaju suvremeni postulati održivosti.

Petković

Digitalizacija i automatizacija odlučujući su koraci koje građevinska industrija mora što prije poduzeti.

Gradilište u ‘oblaku’

“U tom smislu, digitalna transformacija i automatizacija u građevini odlučujući su koraci i ova ih industrija mora što prije poduzeti. To je osobito važno zbog činjenice da zahtjevi vezani za održivost gradnje podrazumijevaju integraciju golemih količina podataka.

PlanRadar funkcionira u Cloudu pa se svi procesi u nekom projektu mogu digitalno pratiti, i to od početne faze samog projektiranja do finalne predaje objekta”, istaknuo je Petković glavnu prednost PlanRadar platforme.

Inače, PlanRadar nedavno je ušao u konkurenciju za nagradu “Building Inovation”, kao i na Accel Euroscape Top 100 ljestvicu napropulzivnijih europskih kompanija koje poslovanje temelje na cloudu.

Komentirajte prvi

New Report

Close