Plan izglasali Ministarstvo financija i 88% dobavljača

Autor: Suzana Varošanec , 13. ožujak 2018. u 22:00
Lani poslovali u plusu/D. Puklavec/PIXSELL

Uspješno okončali predstečajnu nagodbu u kojoj provode operativno restrukturiranje.

Tvornica čarapa Jadran uspješno je okončala predstečajnu nagodbu, otkriva povjerenica Vidonija Miletić Plukavec, po kojoj je ovo pozitivan primjer u kojem su vjerovnici spasili proizvodnu djelatnost, čime je sačuvano i blizu 200 radnih mjesta.

"U cijelom postupku društvo je uredno poslovalo, a ostvaren je i pozitivan poslovni rezultat za 2017.", kaže naša sugovornica.  Dodaje da je na ročištu održanom 9. ožujka izglasan izmijenjeni plan restrukturiranja, a da su vjerovnici glasovali većinom sukladno zakonu potvrđuje se i u zapisniku Trgovačkog suda u Zagrebu.

Od 187 vjerovnika s utvrđenim tražbinama koji imaju pravo glasa, za prihvaćanje izmijenjenog plana restrukturiranja glasovalo je njih 106, dok je protivljenje izrazio 81 vjerovnika.

U skupini neosiguranih vjerovnika u vlasništvu države čije utvrđene tražbine ukupno iznose 15,4 mil. kn za prihvaćanje plana glasovalo je 69,92%, tj. vjerovnici čije tražbine iznose 10,7 mil. kn. Odlučujuća pritom bila je podrška Ministarstva financija zbog njegove najveće tražbine od oko 10,7 mil. kn. U skupini neosiguranih vjerovnika tražbine iznose 33,7 mil. kuna, a plan je izglasan s 88,28% tražbinama  vjerovnika u iznosu od 29,8 mil. kn.

Protiv plana su bili vjerovnici s 3,9 mil. kn tražbina. Direktor Jadrana Vinko Barišić  potvrdio je da je Jadran već proveo određene mjere operativnog restrukturiranja sukladno izmijenjenom planu restrukturiranja. Rezultati poslovanja prema Barišiću su pozitivni i pokazuju pozitivan smjer. 

Komentirajte prvi

New Report

Close