PharmaS znanstvena akademija

Autor: Andreja Šantek /VLM , 30. listopad 2012. u 21:59
Peter Malfertheiner sa Sveučilišta Otto von Güricke iz Magdeburga

Farmaceutska tvrtka PharmaS ugošćuje poznate svjetske liječnike.

Farmaceutska kompanija PharmaS, u vlasništvu poduzetnika Luke Rajića, pokrenula je "PharmaS akademiju", prvi u nizu znanstvenih simpozija tijekom kojih će se nastojati prenijeti najnovije trendove u raznim područjima medicine i farmaceutike kao i dovesti poznate strane predavače.

Na prvom simpoziju održanom proteklog vikenda u Pharmaovoj tvornici u Popovači govorilo se o temama iz područja gastroenterologije, a pred više od 80 okupljenih liječnika iz regije predavanje pod nazivom "Povijesni prikaz istraživanja i liječenja H.pylori" održao je prof. dr. Peter Malfertheiner sa Sveučilišta Otto von Güricke iz Magdeburga, jedan od najpoznatijih svjetskih gastroentrologa čija su uža specijalnost istraživanja vezano uz bakteriju Helicobacter pylori. U svom  30-godišnjem radu prof. Malfertheiner proveo je mnoga istraživanja te je zaslužan za brojna otkrića koja su unaprijedila liječenje bakterije koja izaziva brojne upale želuca  i druge povezane bolesti.

Prof. Malfertheiner je, između ostalog, bio predsjednik brojnih europskih društava za gastroentrologiju kao i osnivač Europske studijske grupe za Helicobacter pylori. Na simpoziju su sudjelovali i brojni hrvatski liječnici koji su predstavili zanimljive novosti iz dijagnostike i terapije u gastroentrologiji. Na sljedećoj PharmaS akademiji, koja se planira sljedeće godine, glavna tema bit će kardiologija.

Komentirajte prvi

New Report

Close