Pevecu prihodi rasli za 18 posto, predsjednik Uprave kaže da je kompanija na prekretnici

Autor: Poslovni.hr , 02. veljača 2017. u 09:36
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Neto dobit pak, manja je 19% u odnosu na godinu ranije i iznosi oko 19,5 milijuna kuna. Najveći utjecaj na rezultate imao je preneseni gubitak iz prethodnog razdoblja.

U 2016. godini društvu Pevec d.d. prihodi od prodaje trgovačke robe iznosili su gotovo milijardu i 313 milijuna kuna što je rast od 18% u odnosu na godinu ranije.

Neto dobit pak, manja je 19% u odnosu na godinu ranije i iznosi oko 19,5 milijuna kuna. Najveći utjecaj na rezultate imao je preneseni gubitak iz prethodnog razdoblja u iznosu od gotovo 93,4 milijuna kuna i odnosi se na rezervacije troškova po započetim sudskim sporovima.

„Uprava je odgovorna pripremiti financijske izvještaje koji daju istinit i utemeljen prikaz financijskog položaja i financijskog rezultata kompanije u skladu s važećim računovodstvenim standardima. S ciljem pravovremenog, nedvosmislenog i jednakog izvještavanja, Pevec d.d. će odsad u interesu svih dioničara i dionika financijske izvještaje prikazivati uz dosljednju primjenu računovodstvenih politika. Odgovornost je Uprave poduzimati sve raspoložive mjere u cilju očuvanja imovine kompanije te u sprječavanju i otkrivanju prijevara i ostalih nezakonitosti i nepravilnosti. Kompanija se trenutačno nalazi na prekretnici usmjerenoj dugoročnom, održivom, stabilnom i kontinuiranom rastu. No, kako se unatrag četiri i pol godine, otkako je Pevec izašao iz stečaja, nisu vjerodostojno prikazale potencijalne ekonomske štete,  a kompanija je opterećena sporovima čija vrijednost premašuje 100 milijuna kuna, sada moramo donositi odluke i procjene koje su razumne i razborite. Pripremamo konsolidirana financijska izvješća koja će realno i objektivno prikazati stanje kompanije u cjelini“, rekao je predsjednik Uprave Pevec d.d. Jurica Lovrinčević.

Više o privremenim nerevidiranim i nekonsolidiranim rezultatima poslovanja Pevec d.d. za 2016. godinu pročitajte OVDJE.

Komentari (24)
Pogledajte sve

Jurce Lovrinčević,največi huligan u povijesti Osijeka,bez završene Osnovne(možda je sada kupio neke diplome).Koliko ta huligančina ima nekretnina u Osijeku.Kaže se da poslije rata na površinu isplivaju govna!

Lj001

A tko je u cijeloj priči koga blatio?Golubić, Šket, Kodrić? Ili?Pa pogledajte samo naslove.
A da o tome više ne govorimo, najbolja uprava na svijetu je sve nezakonite radnje prijavila, zar ne?Ne preostaje nam drugo nego da čekamo ishod .Do tada je bespotrebno kao papiga ponavljati jedno te isto.Doduše, možda će najbolja uprava na svijetu pronaći prije izlista još neku dlaku u jajetu, kako nam ne bi bilo dosadno čekati rezultate svih ovih istraga koje su već pokrenute.
Poanta koju niste shvatili je -ni po čemu niste kompetentni , a pogotovo ako je istina da ste zaposleni u javnoj službi.Komentirati na način na koji komentirate ,a bogme ni u vrijeme kada komentirate( za vrijeme radnog vremena u javnoj službi?).
Btw., preporuka-Promijenite sliku profila, pa umjesto crvenog tepiha nek pozadina bude žuto zelena.Kao znak raspoznavanja.
I dajte se malo na forumu uključite u rasprave od prethodnih dana, pa im odgovorite na njihove dileme kako se što knjižI.Al onako-SVE PO ZAKONU.Kao što ste to iz svojeg duuugogodišnjeg rada naučili.


Nego objasnite Vi je li uredu varati državu za PDV?!

I kad vec kao kuzis stvari, kazi nam, ko je tocno prevario drzavu za PDV? Ako je ovako kako tvoj mecena kaze, tu je Hypo nesto napravio, a ne Pevec. To je prvo. A drugo, takoder ako krenemo od pretpostavke da je istina to sto tvoj mecena kaze, Hypo nije PREVARIO drzavu za PDV nego iskoristio mogucnost koju joj je ta ista drzava omogucila.

Evo, uzmimo primjer poreza na kapitalnu dobit. Reci, jel oni koji drze dionice duze od 2 godine pa ih onda prodaju s dobiti varaju drzavu za porez jer je nisu prodali u manje od 2 godine?


Nego objasnite Vi je li uredu varati državu za PDV?!

A je li u redu prodati polovni auto za 40.000 kuna, a kupiti drugi polovni za 800.000 (20 PUTA vise!) bas od firme predsjednika uprave?!

New Report

Close