Pevec zapošljava i beskućnike

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 04. ožujak 2014. u 10:41
U svibnju će otvoriti treću novu trgovinu nakon stečaja/Slavko Midžor/PIXSELL

Kod nas domaći proizvođači ne moraju ‘kupovati’ police, pa je omjer domaćih i stranih dobavljača 85:15, ističe Darko Šket. U svibnju će Pevec otvoriti treću novu trgovinu nakon stečaja.

Nikome nismo dužni, sve obveze plaćamo na vrijeme, a da su vjerovnici, koji su potraživanja pretvorili u vlasničke udjele, u novome Pevecu zadovoljni, najbolje govori podatak da nijedan od njih ne želi prodati svoje dionice i tako namiriti dug prije stečaja, govori Darko Šket, predsjednik Uprave Peveca d.d.

 

350vjerovnika

staroga Peveca, od njih ukupno 713 radi danas s novim Pevecom

Nova tvrtka, proizašla iz stečaja teškog 1,9 milijardi kuna, u četvrtak u najmu nekadašnjeg prostora Brikostorea u Kaštel Sućurcu otvara novi prodajni centar, u koji seli poslovanje iz Splita. Brojka od dosadašnjih 52 radnika tako će se povećati za još 10 novozaposlenih u trgovini, a u dogovoru s Udrugom Sv. Jeronim iz Kaštela na održavanju 20-ak tisuća kvadrata zelenih površina oko centra zaposlena su i četiri beskućnika. U travnju se u Stupniku otvara Pevecov logistički centar, kojim će se olakšati transfer robe i praćenje zaliha u trgovinama, a u svibnju 14. trgovina Peveca – u prostoru propalog Brikostorea u Sesvetama, gdje se iz zagrebačkoga Jankomira sele i Pevecova komercijala i marketing.

"Uz Makarsku i Novi Zagreb, to će biti treća nova trgovina Peveca nakon završetka stečaja", priča Šket, koji osim novih zapošljavanja, s kojima će se broj zaposlenika sa 943 povećati na više od 1000, najavljuje i zaokret u opremljenosti i uređenosti centara. "Ne možemo živjeti na staroj slavi. Stoga nas i dobavljači i proizvođači nas puno bolje doživljavaju, sada s nama žele raditi i oni koji su prije bježali od nas", kaže Šket. Kao doprinos teškoj situaciji u RH, vrata Peveca otvorena su svim domaćim proizvođačima koji imaju zanimljive proizvode.

"Kod nas ne moraju 'kupovati' police kao u nekim drugim trgovačkim lancima, pa je sadašnji omjer domaćih i stranih dobavljača 85:15", tvrdi Šket. Nekretnine im nisu u fokusu, sve osim u Puli su u najmu, pa ulaganja u nove centre nisu velika. Brojke o poslovanju u 2013. Šket pak čuva za kraj ožujka. No, tvrdi da će biti bolje nego 808 milijuna kuna prihoda i 6,5 milijuna kuna dobiti iz 2012. Tomu u prilog idu i povlačenja Brikostorea i OBI-ja iz RH, a čini se i Merkura – barem u Zadru – u čiji će prostor Pevec useliti u srpnju ove godine. Pravi konkurent trenutačno im je samo Baumax. 

Komentirajte prvi

New Report

Close