Pevec povećava naknadu za novorođenče na četiri tisuće kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. siječanj 2019. u 10:54
Foto: Damir Špehar / Pixsell

Iz Peveca navode i kako ih je na povećanje naknade za novorođenče dodatno motivirala i odluka Vlade o povećanju neoporezive svote za tu svrhu.

Trgovački lanac Pevec objavio je u petak da s 3.300 kuna, koliko su bile prošle godine, povećava naknade zaposlenicima za novorođenče na četiri tisuće kuna u 2019. godini.

"Smatramo da će ovih 4.000 kuna našim zaposlenicima uvelike olakšati nabavu osnovnih stvari za novorođenče", izjavio je predsjednik Uprave Peveca Jurica Lovrinčević.

Po podatcima iz priopćenja, prošle se godine zaposlenicima Peveca rodilo 71 dijete, za što im je tvrtka po djetetu isplatila 3.300 kuna, što je ukupno 234.300 kuna.

"Ovo je nastavak ulaganja u zaposlenike Peveca kao što je bilo najavljeno na konferenciji za medije u listopadu prošle godine, kad je objavljena vijest o povećanju minimalne plaće zaposlenika u 2019. godini za 1.000 kuna", ističe se u priopćenju.

Iz Peveca navode i kako ih je na povećanje naknade za novorođenče dodatno motivirala i odluka Vlade o povećanju neoporezive svote za tu svrhu. 

Naime, kao što je prije nekoliko dana najavio ministar financija Zdravko Marić, u prvom ovogodišnjem broju "Narodnih novina" objavljene su izmjene Pravilnika o porezu na dohodak po kojima je među ostalim neoporezivi iznos naknade za novorođenče povećan s dosadašnjih 3.362 kune na 10.000 kuna.

Izmjene tog pravilnika objavljene su u "Narodnim novinama" od 2. siječnja i stupile su na snagu dan nakon objave, to jest jučer, 3. siječnja. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

https://www.harveynorman.hr/odjeli/bijela-tehnika/hladnjaci-i-zamrzivaci/Hladnjak-ELECTROLUX-ENN2801BOW-116851.html

https://pevec.hr/ugradbeni-hladnjak-electrolux-enn2801bow-270234.html

300 kn jeftinije u Pevecu.
Za Electrolux i to ok komad.
I to bez akcije. Odnosno totalni laznjak od akcije u HN.

Kolega, .erete kvake, s prostenjem.
Vaditi pojedine primjere nema smisla.
Pevecu promet raste 20% godisnje. To je valjda zato jer su Hrvati sve veci bedaci, jelte?
Prodali ste. Da niste ne biste drobili.

evo primjera kupujem napu za vikendicu…
https://pevec.hr/kuhinjska-napa-candy-cvmad-60-1b-317440.html
https://edigital.hr/dimnjak-napa/candy-cvma-60-n-kuhinjska-napa-p484932?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
značajna razlika 1.400 kn, a u Pevecu 1.600

LG preferiram, u Pevecu kao fol na akciji 3.450 kn (sa 3.850 kn), a u praktički
svim dućanima zapravo jeftinije, dok je Pevec najskuplji. Realno tzv. LAŽNA AKCIJA.
https://www.nabava.net/perilice-rublja/lg-f4j5qn7s-ugradbena-perilica-rublja-cijena-43099911

itd…primjera je bezbroj

Mogu vas demantirati barem za bijelu tehniku.
Isti model je jeftiniji nego drugdje. Barem 150 kn. Uvijek.
Nitko normalan ne kaze da ce netko roditi zbog 700 kn vise. Ali svaki plus dobro dodje jer se stvara osjecaj sigurnosti.
Ja se ne zalim zbog delista. Bit ce opet na burzi, prije ili kasnije. I direktor je to de facto vec najavio.

Nemaju blagajnica dovoljno a kamoli trgovaca na odjelima. Digli su cijene, a akcije su sve slabije, ustvari obični trikovi. Po poznatim web shopovima ili kod velikih drugih trgovaca može se nabaviti značajno jeftinije. Trik na koji sada idu je plaćanje na 36 rata i jedan dio kupaca će nasjesti, iako je preskupo sve. Sve nepovoljnije cijene, iako ne bi trebalo tako biti, ali pohlepni igraju pohlepno. Blagajnice hoće ići na more.

New Report

Close