Pevec povećao prihode za 19 posto, neto dobit manja 48 posto

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2017. u 11:42
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

U 2016. godini Pevec d.d. povećao prihode za 19%, neto dobit zbog ispravka prethodnog razdoblja manja 48%.

Pevec d.d. prošle je godine ostvario prihode u iznosu od gotovo 1,4 milijarde kuna što je rast od 19% u odnosu na godinu prije. Neto dobit pak, manja je za 48% i iznosi oko 12,5 mijuna kuna. Prema riječima predsjednika Uprave Pevec d.d. Jurice Lovrinčevića na rezultat je najviše utjecaja imao ispravak prethodnog razdoblja.

– U rezultatima poslovanja Peveca za 2016. godinu morali smo pokazati svim našim dionicima jasne i nedvosmislene podatke koji se u prethodnim godišnjim financijskim izvještajima nisu vjerodostojno objavljivali. Zbog ispravka prethodnog razdoblja od 66,8 milijuna kuna u bilanci, rezultat je prepravljen te preneseni gubitak iznosi 30,31 milijuna kuna.

Da se navedeno knjižilo u 2015. rezultat godine bi bio gubitak od 42,7 milijuna kuna.- pojašnjava predsjednik Uprave Pevec d.d. Jurica Lovrinčević.

Dodaje kako je gubitak u 2016. nakon pokrića iz zadržane dobiti oko 17,7 milijuna kuna.

S druge strane kompanija je tijekom lanjske godine imala investicija u vrijednosni 77 milijuna kuna. Čak 87%  su bila ulaganja u kupnju nekretnina, 3% u opremanje novih prodajnih centara, 5% su bila materijalna ulaganja u postojeće centre, te 4%  investicija u informatizaciju i unapređenje procesa. Sve investicije realizirane su vlastitim novcem.

Više o poslovnim rezultatima Pevec d.d. na www.pevec.hr

Komentirajte prvi

New Report

Close