Oporavak ovog sektora krenuo je u srpnju i kolovozu kada su turisti počeli pristizati u Hrvatsku

Autor: Lucija Špiljak , 09. kolovoz 2020. u 13:30
FOTO: Pixabay

Aplikacija za plaćanje parkiranja omogućuje i kupnju ulaznica za nacionalne parkove.

Unatoč padu prodaje parkirališnih karta zbog pandemije koronavirusa, oporavak ovog sektora krenuo je u srpnju i kolovozu kada su turisti počeli pristizati u Hrvatsku. Dobre rezultate potvrdila je nedavno najpopularnija hrvatska mobilna i web aplikacija za parkiranje PayDo, koja omogućava brzo i jednostavno plaćanje parkinga bez dodatnih troškova. Aplikacija broji gotovo 200.000 korisnika, aktivna je u čak 77 hrvatskih gradova, a najveći dnevni broj PayDo transakcija u 2020. zabilježen je već početkom srpnja, dok je prošle godine taj broj ostvaren tek sredinom kolovoza.

Osim što je besplatna i s nacionalnom pokrivenosti jamči dostupnost usluge gotovo na svakom koraku, parking se plaća bez naknade (ne koristi SMS protokol) što je posebno pogodno za turiste i mobilno plaćanje parkinga kao jedine opcije. Usto je, nakon skidanja aplikacije, praktično i korištenje mapa s ucrtanim parkirališnim zonama i automatskim pozicioniranjem uz uključene lokacijske usluge.

Iz PayDo tima izvijestili su da je najveći broj transakcija ostvaren u turističkim regijama (Istra, Kvarner i Dalmacija), s time da je u turističkim središtima poput Rovinja, Pule, Opatije, Fažane, Tučepa i Orebića PayDo postao vodeći način plaćanja parkiranja. U kontinentalnom dijelu pak najviše korisnika imaju Zagreb i Osijek. Usto građani mogu platiti dnevne parkirne karte koje izdaju kontrolori, kao i posebne parkirališne karte poput mjesečnih, godišnjih, stanarskih, povlaštenih itd. Prednosti i pogodnosti prepoznali su poslovni i privatni korisnici zahvaljujući različitim modulima.

Brzo su krenuli i sa širenjem ponude tako da su korisnicima omogućili kupnju ulaznica za nacionalne parkove putem PayDo aplikacije, u što je trenutno uključen samo NP Mljet, no ponuda će se širiti i na ostale parkove. Iz tima navode da korisnici vanuličnih parkirališta (garaže i parkirališta s barijerama) također mogu platiti parkirališne karte putem PayDo aplikacije u Cavtatu, Zračnoj luci Dubrovnik, Splitu (9 vanuličnih parkirališta), na Zagrebačkom Velesajmu te novootvorenoj podzemnoj garaži Poljana u Šibeniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close