Smart Industry
ViewMore™ Natural View Surround View

Parkiranje bez greške i stresa uz Xylonovu tehnologiju

Sustav kamera od 360° osigurava sveobuhvatnu vidljivost okoline vozila i opušteno upravljanje u uskim prostorima, bez straha od materijalne štete i bez opasnosti za pješake.

Promo
15. rujan 2021. u 22:00
Press photo

Dugo toplo ljeto nije usporilo zagrebačku kompaniju Xylon u dovršetku osme generacije ViewMore™ Natural View Surround View IP paketa intelektualnog vlasništva za razvoj sustava kamera od 360° za pomoć vozaču pri parkiranju. Pomoću ovog naprednog sustava vozač na ugrađenom LED zaslonu vidi sliku vozila projiciranu u video prikaz okoliša, obično u pogledu iz ptičje perspektive.

Sustav kamera od 360° osigurava sveobuhvatnu vidljivost okoline vozila i opušteno upravljanje u uskim prostorima, bez straha od materijalne štete i bez opasnosti za pješake. Xylonov IP paket sadrži sve potrebne hardverske i softverske komponente za projektiranje visoko prilagođenih čipova namijenjenih za podršku ovim naprednim automobilskim sustavima i baziranih na programabilnoj FPGA poluvodičkoj tehnologiji.

Uključeni aplikacijski soft ver osigurava jednostavnu prilagodbu kamere vrsti i modelu vozila, a uz njega u paketu dolazi i softver za kalibraciju kompletnog video sustava vozila. Xylonova globalno patentirana kalibracijska metoda u samo nekoliko sekundi kompenzira mehaničke i optičke tolerancije ugrađenih komponenti vozila i automatski podešava optimalni video prikaz bez obzira izvodi li se na kraju proizvodne linije ili u servisnoj mreži.

Čipovi razvijeni uz primjenu Xylonovih tehničkih rješenja omogućavaju razvoj elektroničkih uređaja s originalnim funkcionalnim značajkama koje se ne mogu implementirati standardnim poluvodičkim komponentama.

S obzirom na to da proizvođači uređaje proizvedene pomoću istih standardnih čipova mogu diferencirati samo na softverskoj razini, mogućnost inoviranja i dodatna hardverska fleksibilnost jedni su od najvažnijih razloga zašto kupci biraju Xylonovo rješenje.

Osim kompanija koje sustav kamera od 360° za pomoć pri parkiranju proizvode za originalnu ugradnju u osobna vozila, u Xylonove klijente spadaju i proizvođači elektroničke opreme za velika transportna vozila, poput kamiona i autobusa, te vojna i druge vrste specijalnih vozila.

Zbog ugovora o povjerljivosti Xylon ne može objaviti popis svojih kupaca, ali on uključuje neke od globalno najpoznatijih dobavljača originalne automobilske elektronike. Sustav kamera od 360° za pomoć pri parkiranju osobnih vozila koristi minimalno četiri HD kamere ugrađene na prednjem i stražnjem kraju te u retrovizorima.

Uz danas uobičajeni 2D pogled na vozilo iz ptičje perspektive, već nekoliko godina najnapredniji sustavi kamera od 360° omogućavaju puno realističnije 3D prikaze iz perspektiva koje se pomoću virtualne „leteće“ kamere optimalno podešavaju ovisno o vrsti parkirne radnje.

Novi Xylonov IP paket uz ostale inovacije podržava i dva različita 3D prikaza na odvojenim LCD zaslonima. Osigurana je i podrška za sustave kamera od 360° za dugačka vozila koje koriste šest HD kamera kako bi osigurali dovoljno vizualnih detalja po bočnim stranama.

Novi algoritimi za obradu video slike osiguravaju prirodniji prikaz, a unaprijeđena povezivost sa sustavima umjetne inteligencije za detektiranje i prepoznavanje objekata sada omogućava dinamičko mijenjanje projekcijskih površina i spojeva video zapisa iz različitih HD kamera radi isticanja manje vidljivih prepreka.

New Report

Close