Ovo su rekorderi u prodaji aviokarata u Hrvatskoj, s međunarodnom licencijom od 1966. godina

Autor: Marija Crnjak , 15. prosinac 2016. u 14:46
Foto: Shutterstock

Stroga pravila po kojima IATA posluje nalažu agencijama da se plaćanje provodi redovito svakih 7 dana, u suprotnom licencija se oduzima već sljedeći dan.

Kompas Zagreb najstarija je akreditirana turistička agencija za prodaju zrakoplovnih karata u Hrvatskoj, s licencom Međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika IATA koju nosi već 50 godina, izvijestili su iz kompanije koja je vlasnikom licence postala davne 1966. godine. Kompas Zagreb ovih dana tim je povodom zaradio i posebnu čestitku Udruženja IATA čije je sjedište u Madridu. 

Od gotovo 1500 registriranih agencija u Hrvatskoj, licenciju IATA-e ima 70-tak agencija, a Kompas je još uvijek jedna od vodećih u prodaji zrakoplovnih karata, istaknuo je Ivan Pukšar, direktor Kompasa, koji  to priznanje vidi prije svega kao potvrdu kontinuiteta uspješnog poslovanja.

"Kompas Zagreb kroz 50 godina uredno je izvršavao svoje financijske obveze prema ovoj svjetskoj udruzi, što znači da se svi obračuni plaćaju redovno na dan njihovog dospijeća i bez ijednog dana kašnjenja. Naime, stroga pravila po kojima IATA posluje nalažu agencijama da se plaćanje provodi redovito svakih 7 dana, a ukoliko agencija to ne učini, licenca se oduzima već sljedeći dan", pojašnjava Pukšar.

Upravo to je bio razlog zbog kojeg su u međuvremenu propale neke velike agencije u Hrvatskoj, poput Generalturista i Olymp toursa, koji nisu mogli redovito servisirati sve svoje dugove i zato su ostali bez licencija koje su im osiguravale prihode od prodaje karata.

Pukšar ističe kako Kompas Zagreb nije isključivo specijalist za prodaju zrakoplovnih karata, već se bavi svim segmentima turizma. "No uspjeli smo zadržati poziciju top prodavača aviokarata , ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. U zadnje dvije godine agencija se posebno specijalizirala za velike korporativne klijente u regiji, pružajući im usluge takozvanog „travel service“ kao predstavnik jedne od tri najveće svjetske travel management kompanije, BCD travel", pojašnjava.

Komentirajte prvi

New Report

Close