“Ovo je tragedija, štrajk će ubiti Croatiju Airlines”

Autor: Poslovni.hr , 04. kolovoz 2018. u 11:59
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Piloti, stjuardese i aviomehaničari Croatia Airlinesa 8. kolovoza u šest sati ujutro stupaju u štrajk.

Nakon što je najavljen štrajk osoblja Croatia Airlinesa jer nisu ispunjeni njihovi zahtjevi, gost Novog dana televizije N1 bio je zrakoplovni analitičar Alen Šćuric koji se osvrnuo na atualno stanje u kompaniji

– Ovo je tragedija, mi govorimo o zrakoplovstvu koje je motor gospodarskog razvitka, osobito turizma koji je broj jedan u brutonacionalnm dohotku. Putnici u ovo vrijeme nemaju alternative. Kako će ti silni putnici doći na svoju destinaciju? CA je u financijski katastrofalnom stanju, jedva preživljava i sada. Sa štrajkom će teško preživjeti. Štrajk će ubiti kompaniju, osobito nakon fijaska u petom mjesecu. Otkazan je svaki deseti let, a još su i letjeli tuđim avionima. Kad se i ovo sad desi, to je nešto što je daleko veća šteta nego što će donijeti taj dnevni gubitak…

Podsjetimo, piloti, stjuardese i aviomehaničari Croatia Airlinesa 8. kolovoza u šest sati ujutro stupaju u štrajk, službeno je najavila Organizacija radnika Croatia Airlines (ORCA), a procjenjuje se da će zbog toga gubitak za kompaniju  po svakom danu štrajka iznositi do 800.000 EUR.

Komentari (5)
Pogledajte sve

a ništa, sljedeći put pješke

Prošle godine letio 20-etak puta Croatia Airlinesom. 90% letova je kasnilo, ne previše, 15ak minuta, preko zime kad je bilo odmrzavanje aviona skoro sat, ali kontinuirano kašnjenje je blago rečeno neodgovorno i živcira putnike.

Što se bilo kakvog komfora u Croatia Airlienes tiče, on ne postoji. Mala zbijena sjedala, neudobna, motori preglasni.

Treba izbjegavati letove CA u širokom luku…
Nikad ne znaš kada ćeš stići na destinaciju…

Budu ih sanirali porezni obveznici opet…


Bude li srece, hoce!

Nazalost uz puno srece, jer uz drzavno vlasnistvo i novce poreznih obveznika kad zagusti tesko je propasti kako treba do kraja, mogu izvoditi ovakve predstave, ciniti stete putnicima i ekonomiji zemlje i gnjiliti jos godinama.

New Report

Close