Ova tvrtka upravo je dobila jamstvo Hamag Investa za investiciju vrijednu 31 mil. kn

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. studeni 2013. u 13:17
Zoran Legac, vlasnik i direktor tvrtke Feroimpex. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Hamag Invest odobrio je jamstvo u iznosu od 11,5 milijuna kuna tvrtki Feroimpex automobilska tehnika za projekt izgradnje nove peći za toplinsku obradu komponenti ležajeva, što je investicija vrijedna 31 milijun kuna.

Hamag Invest odobrio je jamstvo u iznosu od 11,5 milijuna kuna tvrtki Feroimpex automobilska tehnika za projekt izgradnje nove peći za toplinsku obradu komponenti ležajeva, što je investicija vrijedna 31 milijun kuna.

Direktor Feroimpexa Zoran Legac kazao je kako će ta nova investicija omogućiti veću proizvodnju, veću produktivnost i konkurentnost te zapošljavanje 20 do 25 djelatnika u godinu dana.

Nova peć bit će dovršena do kraja 2014. te puštena u pogon u prvom kvartalu 2015. godine, najavio je Legac.

Feroimpex je osnovan 1976. kao mala bravarska radionica za proizvodnju vijaka i opruga, a danas je tvrtka koja se bavi proizvodnjom ležajeva i dijelova za auto industriju, vjetroelektrane i željezničku industriju te zapošljava 250 djelatnika. Tvrtka ima tri pogona, a godišnje proizvede 10 milijuna jedinica raznih proizvoda te 15 tisuća tona čelika i 3,5 tisuće tona toplinski obrađenih prstena i valjčića.

Predsjednik Uprave Hamag Invest Darko Liović kaže da je jamstvo toj tvrtki najveće jamstvo koje je Hamag do sada izdao, a posebice veseli što je riječ o investiciji u proizvodnju, u tvrtku koja 100 posto proizvodi za izvoz.

Po njegovim riječima, Feroimpex je primjer da se uz malo odvažnosti i hrabrosti, truda i rada te uz potporu nadležnih institucija može pokrenuti kotač razvoja malog i srednjeg poduzetništva.

Feroimpex izvozi gotovo svu svoju proizvodnju i takve tvrtke treba poduprijeti, istaknuo je i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i naglasio kako će država poduprijeti svaki kvalitetan projekt.

Država će, kaže, omogućiti svima koji imaju dobre projekte kvalitetne izvore financiranja putem suradnje s poslovnim bankama, HBOR-om, Hamagom.

Maras očekuje i pojačanu kreditnu aktivnost hrvatskih banaka na osnovu jučerašnjeg poteza HNB-a, odnosno oslobođenja dodatnog kapitala u iznosu višem od 4 milijarde kuna te je izrazio nadu da će i sljedeće godine biti još ovako uspješnih projekata.

Za svaki kvalitetan projekt bit će sredstava i podjele rizika sa državom, poručio je Maras.

Na novinarski upit kada očekuje rast BDP-a, Maras je odgovorio da će to biti sljedeće godine.

Sljedeće godine će Hrvatska sigurno izaći iz recesije, nakon pet dugih godina i to je ono što treba vratiti jedan dio optimizma u naše gospodarstvo, kazao je ministar.

Uvjeren je i kako će ova godina biti zadnja u kojoj ćemo imati gospodarski pad, ali ne zbog malih i srednjih poduzetnika nego zbog restrukturiranja velikih industrija, poput brodogradnje, tekstilne industrije, Ina je imala problema, itd.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čestitamo [emo_palacg]

New Report

Close