Ova hrvatska tvrtka povećala je dobit za više od pet puta

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2013. u 12:01
Press foto

Tvrtka u kojoj radi 16 djelatnika je u doprinosima i porezima uplatila nešto više od 1,1 milijun kuna.

Tvrtka Koios savjetovanje, jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u području poslovne analitike i razvoja softvera u financijskoj industriji, znatno je povećala prihode i dobit u 2012. godini, čemu je uvelike pridonijelo partnerstvo s vodećim proizvođačem BI rješenja, američkim SAS-om. Ovih je dana Koiosu također dodijeljen i "AAA" certifikat za bonitetnu izvrsnost koji dodjeljuje nordijska analitička kuća Bisnode, čime ova tvrtka u svojoj šestoj godini poslovanja dodatno potvrđuje svoju financijsku i poslovnu stabilnost.

Na nedavno održanoj skupštini društva, tvrtka Koios savjetovanje – jedna od vodećih hrvatskih tvrtki u području poslovne analitike, business intelligencea i razvoja softvera za financijsku industriju – objavila je podatke o svojem poslovanju u 2012. godini. Ova tvrtka nastala je 2008. po, za Hrvatsku, još uvijek vrlo inovativnom modelu partnerstva bivših studenata zagrebačkog FER-a i nekolicine profesora te danas radi na razvoju vlastitih softverskih rješenja primarno u bankarskom sektoru, s Privrednom bankom Zagreb i UniCredit grupom kao jednima od glavnih korisnika.

Ukupni prihod tvrtke Koios savjetovanje u 2012. godini bio je 4,939,823 kune, što je znatno više nego godinu dana ranije (2011.: 2,537,173 kune). Ukupni su rashodi iznosili 3,510,445 kuna, priopćeno je iz tvrtke.

Dobit Koiosa porasla je tako u konačnici više od 5,5 puta, s 203,670 kuna u 2011. godini na 1,134,145 kuna, koliko u 2012. godini iznosi dobit nakon oporezivanja. Pritom se kao zanimljiv podatak može istaknuti i ulaganje u zaposlenike, tj. trošak plaća osoblja, koji je u 2011. godini bio 1,741,988 kuna, a u 2012. 2,466,006 kuna. Tvrtka je u doprinosima i porezima uplatila nešto više od 1,1 milijun kuna. U Koiosu danas radi 16 djelatnika, od kojih su svi inženjeri, računalni stručnjaci i programeri.

Komentirajući ove poslovne rezultate i značajan porast prihoda i dobiti u 2012. u odnosu na godinu ranije, Stjepan Pavlek, direktor Koiosa, ovakav rast objasnio je riječima: "U prošloj godini smo prvi puta iskoračili na tržište regije. To smo realizirali kroz partnerstvo s američkom softverskom tvrkom SAS, liderom na tržištu poslovne analitike. Kao SAS-ov podugovarač bili smo angažirani na zahtjevnom projektu u regiji, što je bio i najveći dio povećanja pokazatelja za prošlu godinu. Međutim, čak i bez tog projekta, Koios nastavlja snažan dvoznamenkasti rast prihoda i dobiti, u skladu s ranijim godinama i našim predviđanjima."

Komentirajte prvi

New Report

Close