Poslovna 2022.
Boris Huzjan

Ostajemo usmjereni na stabilnost poslovanja i nastavak investicija

Bitna odrednica našeg poslovanja je praćenje gospodarskog razvoja i potreba korisnika, što nam daje smjernice za nove investicije.

Boris Huzjan
09. prosinac 2021. u 22:00
Foto: PD

Hrvatska je danas, s više od 1300 kilometara autocesta, u samom europskom vrhu izgrađenosti i kvalitete cestovne mreže. Upravo zbog moderne cestovne infrastrukture, danas smo popularna turistička destinacija do koje se prvenstveno stiže cestovnim putem.

Kvaliteta prometnice u kontekstu sigurnosti putovanja i dostupnosti važan je čimbenik razvoja turističkog sektora odnosno odabira destinacije, a što je naročito došlo do izražaja u uvjetima pandemije te u konačnici i rezultiralo izvrsnim turističkim rezultatima ove sezone.

Bitna odrednica našeg poslovanja je praćenje gospodarskog razvoja i potreba korisnika, što nam daje smjernice za nove investicije. Tijekom narednog razdoblja usmjerit ćemo aktivnosti na završetak započetih projekata kao i pokretanje novih. Izdvojio bih one značajnije: koridor Vc, obilaznicu Novog Vinodolskog te završetak autoceste do Siska.

Osim izgradnje, pokrenut ćemo aktivnosti na uvođenju novog sustava naplate cestarine. Veliki značaj imaju i projekti iz područja upravljanja prometom i povećanja sigurnosti kao što su novi komunikacijsko informacijski sustav te projekti održavanja infrastrukture. Posebnu pažnju pridajemo i ulaganju u modernizaciju usluga na odmorištima.

Najvećim dijelom usmjereni smo na revitalizaciju starijih dionica autocesta kako bi pružili što kvalitetniju uslugu korisnicima. Uz osnovnu ponudu, razinu usluge unaprijedit ćemo dodatnim sadržajima: čuvanim parkiralištima i sadržajima za teretna vozila, elektropunionicama, sadržajima za autokampere, lancima brze prehrane, automehaničarskim servisima i slično.

Nove investicije ključne su za integraciju svih dijelova Republike Hrvatske u mrežu modernih i sigurnih prometnica te povezivanje lokalnog stanovništva i gospodarstva na mrežu autocesta.

Usporedo s nastavkom investicijskog ciklusa Hrvatske autoceste nastavit će daljnju racionalizaciju i optimizaciju poslovanja s krajnjim ciljem dugoročne stabilnosti tvrtke.

Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta

New Report

Close