Osim rada kod kuće i fleksibilnog radnog vremena, sada su uveli i neke sasvim nove pogodnosti

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2020. u 10:02
Foto: Press

Kako bi omogućili obiteljima svojih zaposlenika da provedu zajedno dragocjene zajedničke trenutke, tijekom prve godine života djeteta očevi mogu koristiti dva mjeseca plaćenog dopusta uz punu naknadu.

Svi trendovi pokazuju da se očekivanja zaposlenika o načinu rada, pogotovo u IT industriji, mijenjaju. Visina plaće više nije presudna za nečiji ostanak u kompaniji. Zaposlenici danas najviše cijene fleksibilno radno vrijeme, redovite edukacije i putovanja, kao i mogućnost rada od kuće. Osluškujući ove trendove i svoje zaposlenike, Trikoder kontinuirano radi na tome da im mjesto za rad učini što boljim.

Samo u edukacije zaposlenika Trikoder će ove godine uložiti gotovo milijun kuna, koje će investirati u detaljno planirane razvojne aktivnosti proizašle iz razvojnih planova za svakog zaposlenika posebno. Rad od kuće u Trikoderu je uobičajen već nekoliko godina, a sada su uveli i sasvim nove pogodnosti kao što su maksimalna neoporeziva naknada za rođenje djeteta u iznosu od 10 000 kuna neto, naknada za drugih šest mjeseci na roditeljskom dopustu u iznosu od 1 500 kuna neto mjesečno, do dva dana bolovanja bez liječničkih doznaka te slobodan dan za rođendan zaposlenika.

U Trikoderu uvijek imaju na umu i da je „u zdravu tijelu zdrav duh“ pa subvencioniraju MultiSport karticu koja zaposlenicima omogućava pristup brojnim sportskim objektima diljem zemlje, osiguravaju im besplatno dodatno zdravstveno osiguranje, ali i mogućnost besplatnog psihološkog savjetovanja.

Kako bi omogućili obiteljima svojih zaposlenika da provedu zajedno dragocjene zajedničke trenutke, tijekom prve godine života djeteta očevi mogu koristiti dva mjeseca plaćenog dopusta uz punu naknadu. Plaćeni dopust omogućen je i za prvi rođendan djeteta, prvi polazak djeteta u jaslice ili vrtić te prvi dan početka škole od 1. do 5. razreda osnovne škole.

  • Trikoder puno ulaže u zabavu i team buildinge, ali to nije ono što će zadržati zaposlenike. Stolni nogomet, stol za ping-pong, igraće konzole i slične stvari danas više nisu pogodnost. Nama je cilj, uz dobra primanja, ponuditi i vrhunske uvjete te odličnu radnu atmosferu – istaknula je Katja Matić, voditeljica ljudskih potencijala Trikodera.

Prije šest mjeseci tako su Trikoderovci preselili u nove, moderne urede. Kroz čitav prostor provedena je glazba koja pozitivno utječe na radnu atmosferu, dok su kućni ljubimci svakodnevno dobrodošli sa svojim vlasnicima u urede. U ljeto su nabavljeni i električni romobili, koji su zaposlenicima na raspolaganju bilo da žele s njima otići na ručak u okolici tvrtke ili ih koristiti u privatne svrhe.

Navedene mjere pokazale su se pravim izborom, jer dobra radna atmosfera te povjerenje između poslodavca i zaposlenika vode zajedničkom stvaranju odličnih radnih uvjeta u Trikoderu. U ovu digitalnu kompaniju, koja u radu koristi neke od najnaprednijih svjetskih tehnologija, ljudi na posao dolaze puni istinskog entuzijazma i želje za ostvarenjem zajedničkih ciljeva.

Komentirajte prvi

New Report

Close