Operativna dobit ACI-ja veća za 13 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2022. u 22:00
Temeljem usluge dnevnog veza ostvareno je povećanje za 22,6 milijuna kuna ili 67 posto/G. Kovačić/PIXSELL

Upravo je produljenje koncesija preduvjet za daljnje strateške investicije i širenje portfelja ulaganja, koja su u 2021. iznosila ukupno 44 milijuna kuna.

ACI je u prošloj godini zabilježio rast prihoda od prodaje za 35,9 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu, kao i rast fizičkih pokazatelja od 38.000 brod dana, stoji u godišnjem izvješću objavljenom u utorak.

Temeljem usluge dnevnog veza ostvareno je povećanje za 22,6 milijuna kuna ili 67 posto u odnosu na usporedni period, što predstavlja rezultat visoke posjećenosti u drugom i trećem kvartalu.

Štoviše, treći kvartal u nekim je segmentima premašio i 2019. godinu, ističu iz kompanije. Lani je također ostvaren i pozitivan bruto financijski rezultat u iznosu od 17,1 milijuna kuna te EBITDA u iznosu od 83,7 milijuna kuna, što predstavlja porast od 13,3 milijuna kuna.

“Ostvareni rezultati za 2021. su iznad naših očekivanja, posebice s obzirom na neizvjesnost i nepoznanice kojima je obilježena i prethodna godina i s kojima smo ušli u 2021. Izmjena i prilagodba poslovnih procesa novim okolnostima te rezultati dosadašnjeg rada prvenstveno su se odrazili na očuvanje financijske stabilnosti i likvidnosti ACI-ja”, poručio je predsjednik Uprave Kristijan Pavić.

Upravo je produljenje koncesija preduvjet za daljnje strateške investicije i širenje portfelja ulaganja, koja su u 2021. iznosila ukupno 44 milijuna kuna.

Pritom je 23,5 milijuna kuna uloženo u rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, dok je u infrastrukturne radove u ACI marini Dubrovnik uloženo 7,9 milijuna kuna.

Značajne investicije u infrastrukturu i uslugu realizirane su u ACI marini Vodice (2,9 milijuna kuna), ACI marini Skradin (1,5 milijuna kuna) i ACI marini Trogir (1,4 milijuna kuna).

U narednom periodu uslijedit će i najveća investicija u nautički turizam u povijesti Hrvatske, zajedno s partnerima krenut će se u izgradnju ACI marine Rijeka.

Komentirajte prvi

New Report

Close