Održana Glavna skupština Istraturista Umag, dobit veća 53,4 posto

Autor: Objava za medije , 11. travanj 2014. u 14:51
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

Neto dobit Grupe Istraturist ostvarena je u iznosu od 72,4 milijuna kuna što je povećanje od 53,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Dana 11. travnja 2014. održana je Glavna Skupština Istraturist Umag d.d. na kojoj je između ostalih točaka dnevnog reda prihvaćen revidirani Godišnji financijski izvještaj Istraturist Umag d.d., u 2013. godini.

  • Poslovni prihodi Grupe Istraturist iznose 467,8 milijuna kuna i bilježe rast od 3,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine
  • Neto dobit Grupe Istraturist ostvarena je u iznosu od 72,4 milijuna kuna što je povećanje od 53,4% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine

U 2013. godini, u kojoj Istraturist slavi 50 godina tradicije, ostvareni su izuzetno dobri rezultati. Ostvaren je rast poslovnih prihoda, povećana je operativna efikasnost poslovanja, smanjeni su financijski rashodi te je ostvareno pravo korištenja poreznih poticaja na investicije što je u konačnici rezultiralo ostvarenjem 72,4 milijuna kuna neto dobiti, odnosno povećanjem od 25,2 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu.

Poslovni prihodi Grupe Istraturist iznose 467,8 milijuna kuna i povećani su za 14,2 milijuna kuna ili 3,1% u odnosu na isto razdoblje prošle godine kao rezultat rasta prihoda od prodaje za 15,7 milijuna kuna ili za 3,5%. Ostvareni rast prihoda prvenstveno je generiran povećanjem obujma poslovanja u segmentu kampova i rastom prosječnih cijena smještaja radi poboljšanja kvalitete i povećanja direktne prodaje. Troškovi poslovanja Grupe Istraturist ostvareni su u iznosu od 386,2 milijuna kuna, u odnosu na 2012. godinu povećani su za 6,7 milijuna kuna ili 1,8%. Ukupni troškovi poslovanja bilježe smanjenje udjela u ukupno ostvarenim poslovnim prihodima što ukazuje na porast operativne efikasnosti poslovanja, a rezultat je poduzetih aktivnosti upravljanja i racionalizacije troškova.

U 2013. godini uloženo je 139 milijuna kuna u projekte unaprjeđenja kvalitete smještaja i razvoja destinacijskih proizvoda. Obnovljena je depandansa Sol Umag na 4* i poboljšana je kvaliteta smještaja u kampu Park Umag. Osim toga pokrenuti su destinacijski projekti s ciljem podizanja kvalitete destinacije i produljenja turističke sezone: Umag Tenis akademija, Istria Experience usluge, sustav automatskog iznajmljivanja bicikala te ulaganja u plaže.

Komentirajte prvi

New Report

Close