‘Odluka o reorganizaciji Grupe Đuro Đaković je nezakonita’

Autor: Poslovni.hr , 11. listopad 2013. u 11:22
Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Darko Maras, predsjednik NSSP-a, medijima je dostavi zajedničko propćenje Sindikata metalaca Hrvatske – industrijskih sindikata i Nezavisnog sindikata ‘Socijalna pravda’ u vezi Odluke o reorganizaciji Grupe Đuro Đaković.

Darko Maras, predsjednik NSSP-a, medijima je dostavi zajedničko priopćenje Sindikata metalaca Hrvatske – industrijskih sindikata i Nezavisnog sindikata 'Socijalna pravda' u vezi Odluke o reorganizaciji Grupe Đuro Đaković, koju je Nadzorni odbor Đuro Đaković Holdinga d.d. donio 2. listopada 2013. godine.

U priopćenju koje u cijelosti objavljujemo u privitku ovog članka, stoji kako odluka kojom se odobrava reorganizacija društava unutar Grupe Đuro Đaković, odnosno spajanja i pripajanja društava u kojem procesu trebaju sudjelovati Đuro Đaković Elektromont d.d., Đuro Đaković proizvodnja opreme d.o.o. i Đuro Đaković Strojna obrada d.o.o., a koju je Nadzorni odbor Đuro Đaković Holding donio na sjednici održanoj 2. listopada 2013. godine nije zakonita.

U priopćenju se također navodi kako su potpisnici priopćenja za odluku saznali tek objavom na internetskim stranicama Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i Zagrebačke burze.

Sindikati tvrde kako je u postupku donošenja predmetne odluke postupljeno protivno zakonskim propisima, odnosno da nije provedena zakonom utvrđena procedura. "Pozivamo NO i Upravo Đuro Đaković Holdinga da predmetnu odluku u primjerenom toku (daljnjih 15 dana) stavi van snage, kako ista ne bi proizvela mogući pravni spor i time nepotrebne troškove", navodi se u priopćenju kojega u cijelosti možete pročitati u prilogu u članku.

Komentirajte prvi

New Report

Close