Odjeci berlinskog sajma: Vraća li CA liniju Zagreb – Mostar?

Autor: Mladen Miletić , 09. ožujak 2023. u 13:22
Foto: ZORAN GRIZELJ/PIXSELL

Zračna luka Mostar već je duže u problemima.

Hrvatska zrakoplovna kompanija Croatia Airlines najavila je mogućnost ponovne uspostave stalne zračne veze između Zagreba i Mostara, a prema pisanju portala indikator.ba, krenuti bi trebala od svibnja ove godine. Objavljeno je to nakon sastanka koji je predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg imao na sastanku s čelnicima Croatia Airlinesa i predstavnika Grada Mostara tijekom održavanja Sajma turizma “ITB Berlin 2023.

”Sastanak je održan na sajamskom štandu Turističkog klastera Hercegovina, a u više sam navrata naglasio da je jedan od strateških ciljeva cijele Hercegovine, tako i Vlade HNŽ-a i Grada Mostara, da naša zračna luka profunkcionira i počne djelovati u kapacitetu kojim raspolaže. No, za to je objektivno nužna uključenost svih razina vlasti, ne samo gradske i županijske. Govorili smo i o objektivnim problema koje je, uvjereni smo, moguće otkloniti, uz punu posvećenost svih razina vlasti, rukovodstva i zaposlenika Zračne luke Mostar. Konkretno, vezano za ove razgovore, u planu je uvođenje tri tjedne linije u oba smjera, o čemu će više pojedinosti, u prvomu redu između Croatia Airlinesa i Grada Mostara, biti dogovoreno u sljedećih nekoliko mjeseci, prije potpisivanja konačnoga dokumenta, kazao je predsjednik Herceg”, navedeno je na sajtu Vlade HNK/Ž.

Zračna luka Mostar već je duže u problemima, a prema pisanju portala klix.ba koji se poziva na izvještaje s Ex-Yu Aviation Newsa, u siječnju je imao samo pet putnika. Inače je 2018. putnička zračna linije između Zagreba i Mostara obnovljena nakon 12 godina, na svečanosti u mostarskoj Gradskoj vijećnici na kojoj je nazočio i hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Linija je bila operativna do pandemije kad su uslijedila brojna ograničenja putovanja, a u travnju 2021. godine objavljeno je da Croatia Airlines povlači iz prodaje deset međunarodnih linija, a među njima je bila i ona za Mostar. Novo uvođenje bila bi, dakle – treća sreća.

Komentirajte prvi

New Report

Close