Od tri ponude za koncesiju za uvalu Žnjan, valjana tek ona istoimene splitske tvrtke

Autor: Suzana Varošanec , 10. svibanj 2021. u 16:39
Foto: Pixsell

Stručno tijelo je donijelo Nalaz i mišljenje prema kojem ponuda trgovačkog društva Žnjan jedina ispunjava sve propisane uvjete natječajem, te će temeljem navedenog Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture predložiti Vladi donošenje Odluke o dodjeli koncesije, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Tvrtka Žnjan u vlasništvu je svog osnivača Grada Splita, registrirana je u djelatnosti putničkih agencija i organiziranja manifestacija, poslovanje vodi član Uprave Ante Šunjić, a skupštinu čini splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Na Vladi je čini se uskoro odluka o dodjeli koncesije u svrhu korištenja plaže u uvali Žnjan za koju je stručno tijelo za ocjenu pristiglih ponuda, nakon analize cjelokupne dokumentacije, utvrdilo da natječajne uvijete u cijelosti ispunjava tek jedan od ukupno tri ponuditelja, što drugim riječima znači i da je prostor u pogledu prijedloga odluke, kao i same odluke praktički sužen na tek jednu ponudu.

Naime, iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, izvijestili su da je navedeno stručno tijelo donijelo svoj stručni nalaz i mišljenje koje prethodi prijedlogu odluke o dodjeli koncesije u svrhu korištenja plaže u uvali Žnjan od strane navedenog resora, kao i Vladinoj konačnoj odluci. Riječ je o informaciji resora koji vodi ministar Oleg Butković objavljenoj nakon danas održanog sastanka Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Split, uvala Žnjan, radi pregleda i analize cjelokupne dokumentacije svih pristiglih ponuda.

Do dana 23. ožujka 2021., kao krajnjeg roka za dostavu ponuda, navode, pristigle su ukupno tri ponude, i to od strane tri trgovačka društva: to su  “Mehatronika Burazin”, “Adriatic Booking” i “Žnjan”.

“Stručno tijelo je donijelo Nalaz i mišljenje prema kojem ponuda trgovačkog društva Žnjan jedina ispunjava sve propisane uvjete natječajem, te će temeljem navedenog Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture predložiti Vladi Republike Hrvatske donošenje Odluke o dodjeli koncesije”, navodi se u priopćenju Ministarstva.

Tvrtka Žnjan u vlasništvu je svog osnivača Grada Splita, registrirana je u djelatnosti putničkih agencija i organiziranja manifestacija, poslovanje vodi član Uprave Ante Šunjić, a skupštinu čini splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. U 2020., kao prvoj pandemijskoj godini, ova je tvrtka sa svoja tri zaposlenika ostvarila cca 1,85 milijuna kuna ukupnog prihoda te neto dobit u iznosu od 5126 kuna koja je odlukom predstavnika vlasnika zadržana tako da na toj poziciji imaju nešto više od 1,1 milijuna kuna zadržane dobiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close