Novi ugovor Ericsson NT-a i BH Telecoma od 14,8 milijuna kuna

Autor: Poslovni dnevnik , 24. ožujak 2022. u 22:00
Sedim Kahriman, predsjednik Uprave BH Telecoma i Gordana Kovačević, čelnica Ercssona Nikole Tesle/PD

Ugovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije.

Dugogodišnja suradnja Ericssona Nikole Tesle i BH Telecoma nastavljena je potpisivanjem novog ugovora vrijednog 14,8 milijuna kuna.

Kako su jučer priopćili iz te kompanije, ugovor su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle.

Ugovorena je nadogradnja dijela jezgrene mreže BH Telecoma te potrebni servisi implementacije i integracije. Ugovor je sklopljen na pet godina. Aktivnosti na realizaciji ugovorenog posla kreću odmah, unatoč izazovnim okolnostima u okruženju.

Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma kazao je kako će se projektom osigurati kontinuitet pružanja govornih, SMS, roaming i drugih usluga za korisnike mobilnih usluga na vrlo visokoj razini, uz pouzdanost i kvalitetu, stvaranje preduvjeta za implementaciju mobilnih servisa nove generacije (VoLTE), te optimizaciju troškova održavanja.

“Realizacija je predviđena u nekoliko faza u narednih godina što BH Telecomu daje potrebnu stabilnost u mobilnoj mreži”, dodao je Kahriman.

Povodom potpisivanja ugovora, Gordana Kovačević je izrazila zadovoljstvo nastavkom suradnje te izjavila, s obzirom na planirane aktivnosti na daljnjem razvoju mreže BH Telecoma, očekuje da će se suradnja proširiti i na druge aktivnosti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close